Ayırtıldı Ne Demek ?

Cesur

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Ayırtılmak, genellikle bir grup veya bir birey arasında fark edilir veya dikkate değer bir şekilde ayrılması anlamına gelir. Bu terim, çeşitli bağlamlarda kullanılan ve farklı anlamlar taşıyan bir kavramdır.

### Ayırtıldı Teriminin Anlamı ve Kullanımı

Ayırtılmak kelimesi Türkçe dilinde farklı bağlamlarda kullanılmaktadır. Genellikle şu anlamları ifade eder:

1. Fark Edilmek veya Dikkat Çekmek Bir grup içinde veya bir durumda öne çıkmak, diğerlerinden farklı olarak belirginleşmek anlamında kullanılır. Örneğin, bir topluluk içinde yetenekleriyle ayırt edilen bireyler ayırtılmış olarak nitelendirilebilir.

2. Özel Bir Durum Olarak Belirtilmek Bir liste veya grup içinde özel bir durumu veya statüsü olduğu için belirli bir şekilde işaretlenmek veya kaydedilmek anlamında kullanılır. Örneğin, bir rezervasyon sisteminde özel bir isteği olan misafirler, "ayırtılmış" olarak işaretlenebilirler.

3. Ayrıcalıklı Bir Durumda Olmak Bir grup içinde özel bir ayrıcalığa sahip olmak veya özel bir muamele görmek anlamında da kullanılabilir. Örneğin, VIP müşteriler özel bir hizmete tabi tutulduklarında "ayırtılmış" olarak kabul edilirler.

### Ayırtılmak Kavramının Sosyal ve Psikolojik Boyutları

Ayırtılmak kavramı, sosyal psikolojide ve sosyolojik açıdan da incelenen bir konudur. İnsan ilişkilerinde ve toplumsal yapı içinde bireylerin nasıl fark edildikleri veya fark edilme istekleri üzerine çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Bu bağlamda, ayırtılmak isteği veya kaygısı, insanların grup içindeki yerlerini ve kimliklerini anlamak için önemli bir gösterge olabilir.

### Ayırtıldı Kavramının Eğitim ve İş Yaşamındaki Yeri

Eğitim ve iş dünyasında, bireylerin performansları veya özellikleri doğrultusunda ayırt edilmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur. Örneğin, okullarda öğrencilerin başarılarına göre ödüllendirilmesi veya bir iş yerinde çalışanların performans değerlendirme süreçlerinde ayırt edilmesi gibi durumlar söz konusu olabilir.

### Sonuç

Ayırtılmak terimi, dilimizde geniş bir kullanım alanına sahip olup, farklı bağlamlarda ve anlamlarda kullanılmaktadır. Bu kavramın anlamı, sosyal ilişkilerden iş dünyasına kadar birçok alanda önemli bir rol oynamaktadır. Ayırtıldığınızda, genellikle öne çıkan veya özel bir durumda olan biri olarak kabul edilirsiniz. Bu nedenle, terim hem bireylerin hem de grupların ilişkilerinde dikkate alınması gereken önemli bir faktördür.

CanCagzim

Global Mod
Global Mod
Ayırtıldı Ne Demek?

Ayırtılmak, genellikle bir grup veya bir birey arasında fark edilir veya dikkate değer bir şekilde ayrılması anlamına gelir. Bu terim
Selam fikir üreticileri

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Cesur

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları inceleyebilirsiniz
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Kalmet

Global Mod
Global Mod
Ayırtıldı Ne Demek?

Ayırtılmak, genellikle bir grup veya bir birey arasında fark edilir veya dikkate değer bir şekilde ayrılması anlamına gelir. Bu terim
Merhaba uzmanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Cesur

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Ayırtıldı" kelimesinin ne anlama geldiğine dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, "ayırtılma" kelimesi, TDK'ye göre "ayırtılmak işi" anlamına gelmektedir
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

CanCagzim' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Cesur Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Emir

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Selam forum ahalisi

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Cesur

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Ayırtılmak" ise, "ayırtma işine konu olmak" anlamına gelmektedir
Kalmet' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Cesur Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ayırtıldı" kelimesinin ne anlama geldiğine dair doğrudan
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Kalmet, ben böyle düşünmemiştim

Bengu

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Merhaba teknoloji severler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Cesur

• Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan çalışmalar sayesinde kelimenin kökeni ve diğer bilgilere kolaylıkla ulaşılabilir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

CanCagzim' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Cesur Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @CanCagzim, ama faydalı olmuş

Umut

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Selam maceraperestler

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Cesur

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Kalmet' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Cesur Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ayırtıldı" kelimesinin ne anlama geldiğine dair doğrudan
Dürüst olayım @Kalmet, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Gezgin

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Merhaba yazılım ailesi

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

CanCagzim' Alıntı:
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @CanCagzim

Umut

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Selam oyun tutkunları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Bengu' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Cesur Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan çalışmalar sayesinde kelimenin kökeni ve diğer bilgilere
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Bengu, eline sağlık

Sevgi

Yeni Üye
Ayırtıldı Ne Demek?

Selam forum ahalisi

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Cesur

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Bengu' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Cesur Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan çalışmalar sayesinde
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Bengu

Gezgin' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Cesur Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Biraz daha geniş açıdan
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Gezgin

Umut' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı Özellikle üçüncü
Haksız değilsin @Umut ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu