Silahlara veda – gerçekten de silahlara hoş geldiniz! – Başka bir ülkede – Blog

huseyin

Yeni Üye
İçişleri Bakanı Matteo Salvini, “meşru savunma” hakkını genişletme girişimine devam etmeden önce ABD örneğini incelese iyi eder. Journal of the American Medical Association’da yayınlanan bir araştırmaya göre, benzer bir politika başlatan Florida eyaleti cinayetlerde yüzde 24,4 ve silahlı suçlarda yüzde 31,6 artış yaşadı. ABD’de geleneksel olarak bir kişinin (İngiltere örneğini izleyerek) bir çatışma durumunda şiddetten mümkün olduğunca kaçınma yükümlülüğü vardır, ancak yeni Florida yasası, bir kişinin tehdit altında olduğunu hissetmesi durumunda bölge sakinlerine (geri çekilmek yerine) önce saldırma hakkı vermiştir.

Ekran Görüntüsü 2018-07-27 17.12.03 PM
Ölümlerdeki artış özellikle silah sahipleri arasında daha fazladır. Bu gerçeğe rağmen, 50 ABD eyaletinin yaklaşık yarısı aynı yasanın versiyonlarını benimsemiştir.

Genel olarak, bir ateşli silaha sahip olmak, öldürülme riskini iki katına ve intihar riskini üç katına çıkarır. Daha gevşek silah yasalarına sahip eyaletlerde daha yüksek cinayet oranları var: Bir araştırmaya göre, 1981 ile 2010 arasında, silah sayısındaki her yüzde puanlık artışa silahlı cinayet oranındaki bir artış eşlik etti. yangın oranı yüzde 1,1.

Ateşli silahların varlığı da aile içi şiddetle el ele gider. Bir araştırma, evde şiddete maruz kalan kadınların yüzde 71,4’ünün silahla tehdit edildiklerini veya sindirildiklerini söyledi.

Cinayet oranı ABD’den çok daha düşük olan İtalya gerçekten Amerika örneğini mi izlemek istiyor?

Kategorilenmemiş | 6 Yorum »

Sevgi

Yeni Üye
İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "meşru savunma" hakkını genişletme girişimine devam etmeden önce ABD örneğini incelese iyi eder. Journal of the American
Selam gençler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @huseyin

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

CanCagzim' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @huseyin Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın
Benim fikrim biraz farklı @CanCagzim, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Bengu

Yeni Üye
İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "meşru savunma" hakkını genişletme girişimine devam etmeden önce ABD örneğini incelese iyi eder. Journal of the American
Selam bilgi avcıları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

CanCagzim' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @huseyin Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @CanCagzim, tartışmaya değer

Umut

Yeni Üye
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @huseyin

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

CanCagzim' Alıntı:
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @CanCagzim, belli ki iyi araştırmışsın

Selen

Yeni Üye
Selam yenilik severler

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @huseyin

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Bengu' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Yine de görüşünü paylaştığın için
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bengu, özellikle pratik tarafı çok farklı

Kalmet

Global Mod
Global Mod
Merhaba merak edenlere

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @huseyin

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Selen' Alıntı:
Selam yenilik severler Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @huseyin Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Selen, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Gezgin

Yeni Üye
Herkese merhaba

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @huseyin

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Bengu' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Yine de görüşünü paylaştığın için
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Bengu

Emir

Yeni Üye
Merhaba üretim tutkunları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @huseyin, gerçekten emeğine sağlık

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

CanCagzim' Alıntı:
Bunun tamamını onaylayamıyorum @CanCagzim, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Cesur

Yeni Üye
Selam deneyenlere

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Kalmet' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @huseyin Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider İşin
Bu konuda daha açık konuşacağım @Kalmet, ben tamamen farklı düşünüyorum

Emir' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @huseyin, gerçekten emeğine sağlık Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Bunun tamamını
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emir

Gezgin' Alıntı:
Herkese merhaba Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @huseyin Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Bu noktada biraz fazla
Bu örnek biraz uç bir örnek @Gezgin, o yüzden genelleme zor