Maximalistler mi, Amerikan reformistleri mi? – Başka bir ülkede – Blog

huseyin

Yeni Üye
Dün gece, Demokrat adaylık için iki rakip olan Hillary Clinton ve Bernie Sanders arasındaki tartışmayı izledim.

Bernie Sanders, bu seçim kampanyasında bir ifşa oldu. Söylenmeli. İlk başta ben de dahil olmak üzere birçok kişi onun adaylığına çok az ağırlık verdi: Vermont gibi küçük bir eyaletten Demokrat partinin çok solunda yer alan, kendine özgü bir sosyalist olarak adlandırılan bir sosyalistin adaylığına ütopik ve gerçekçi gelmiyordu (ruh hallerinden bahsetmiyorum bile). oldukça muhafazakar bir ülke) başkanlık için ciddi şekilde rekabet edebilir. Ancak Sanders’ın çok uzun süredir ihmal edilen belirli temalara çok açık sözlü ve radikal vurgusu – büyüyen (ve giderek uygunsuz hale gelen) ekonomik eşitsizlik, paranın siyasetteki müstehcen rolü, işçi sınıfı arasında yaşam standartlarının bozulması ve orta sınıfın erozyonu. sınıf, genel sağlık sigortasının olmaması – birçok sinire dokunduAmerikan toplumunda geçerlidir.

Ekran görüntüsü 2016-02-05, 5.58.56 PM
Bu konularda Demokrat Parti teşkilatının eğilimi yarım yamalak tedbirler için baskı yapmak oldu.problemlerin kenarları. Bernie, milyonlarca Amerikalının, herkesin pahasına en güçlüler tarafından hileli gibi görünen bir sistemle ilgili büyük hayal kırıklığını açıkça ifade etme erdemine sahip. (Birkaç yıl önce Washington’da Clinton’lar için çok para toplayan Demokrat Parti’nin güçlü adamlarından biri olan Harold Ickes ile tanıştığımı ve ona nasıl kimsenin kampanya finansmanı sorununu gündeme getirmediğini sorduğumu hatırlıyorum. Bana kızgınlık ve acıma karışımı bir sesle, kimsenin umurunda olmadığını söyleyerek cevap verdim.)

Sanders, Meksikalıları kovmak ve sınırları Müslümanlara kapatmakla tehdit eden aday Donald Trump gibi şahsiyetlerin sahte popülizmine karşı meşru popülist bir program sunarken, özellikle en zenginlerin yararlanacağı devasa bir vergi indirimine dayalı bir ekonomik program sunuyor.

Dahası, Sanders’ın kampanyası, Hillary Clinton’ın kampanyası üzerinde şimdiden çok olumlu bir etki yarattı. Bernie’ye karşı çıkmak için sola kayması, eşitsizliğe karşı mücadelenin temalarını tamamen benimsemesi gerekiyordu ve daha mücadeleci, daha canlı bir aday haline geldi. Demokratik alandaki seçim kampanyası, çok zeki ve yetenekli iki kişinin fikirleri ve programları arasında gerçek bir siyasi tartışma, bir çatışma yarattı. Neredeyse siyaset iştahını geri getirmek için.

Bütün bunlara rağmen jantgörüş kaygısı chve Clinton en güçlü aday ve bana Bernie’nin Kasım’daki genel seçimlerde rekabet etmesi pek olası görünmüyor. Amerika Birleşik Devletleri hiçbir zaman güçlü bir sosyalist partiye sahip olmayan tek büyük sanayileşmiş ülkedir: Amerikalıların %50’si asla bir sosyaliste oy veremeyeceklerini söylüyor. Şu an için, büyük Cumhuriyet savaş makinesi (milyarlarca fonla) Sanders aleyhinde tek kelime etmiyor, pusuda bekliyor. En büyük hayalleri, ya uzun bir savaşın kanına bulanmış bir Hillary ya da daha da iyisi, Kasım ayında rakip olarak Bernie’ye sahip olmak olacaktır.

Sanders aday olsaydı, akıl almaz saldırılara tanık olurduk: sosyalizm ile komünizm arasında çok az ayrım yapan bir ülkede, ABD’nin yeniden canlanan Sovyetler Birliği tarafından işgal edilmek üzere olduğunu ima eden sesler neredeyse serbest bırakılırdı.

Artı, Sanders’ın bazı programları işe yaramazdı. Obama’nın sağlık reformunu, 48 milyon Amerikalıyı dışarıda bıraktığı ve özel sağlık sistemini olduğu gibi bıraktığı için eleştiriyor. Ancak, çok şiddetli muhalefete rağmen, Obama planının 17 milyon kişiye sağlık sigortası sağladığını – çok, çok önemli bir şey – bunu beğenen Amerikalıların çoğundan özel sigortayı almadan aldığını kabul edemiyor. . Herkes için vergileri artıracak ve birçok Amerikalının sigortasını riske atacak bir program işe yaramayacaktır. Obamacare temelinde inşa etmek çok daha iyidir: sigorta hakkını oluşturduktan sonra genişletilebilir ve geliştirilebilir. Hillary’nin programı bu.

Amerikan sağı -son 100 yılın tüm sosyal korumalarını geri almak isteyen her zaman katı bir sağ- halihazırda hükümetimizin üç kolundan ikisini, Kongre’yi (hem Meclis hem de Senato) ve Yüksek Mahkeme’yi elinde tutuyor. Cumhurbaşkanlığını kazansa bile Cumhuriyetçi Parti tüm gündemini gerçekleştirebilecekti.

1972’de Demokrat partinin solu, George McGovern’ı (Bernie gibi bir aday) gençler arasında büyük coşku uyandıran son karşılaşmaya götürerek kazandı, ancak daha sonra yalnızca bir ABD eyaletinde kazanan Richard Nixon’u diğer 49 eyalette bıraktı.

Mevcut tüm Cumhuriyetçi adaylarla karşılaştırıldığında, Nixon bir Churchill veya aydınlanmış bir muhafazakar gibi görünüyor. Ancak Demokratların hala en güçlü adaya ihtiyacı var ve bence o, Bernie Sanders’ın güçlü ve asil kampanyasıyla güçlendirilmiş bir Hillary. Bernie gibi rüya görmüyor ama çok zeki, süper hazırlıklı ve çok belalı bir kadın.

Kategorilenmemiş | 3 Yorum »

Selen

Yeni Üye
Dün gece, Demokrat adaylık için iki rakip olan Hillary Clinton ve Bernie Sanders arasındaki tartışmayı izledim

Bernie Sanders, bu seçim kampanyasında bir
Merhaba tecrübeli dostlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @huseyin, gerçekten emeğine sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Maximalistler mi, Amerikan reformistleri mi? - Başka bir ülkede - Blog" başlıklı yazı, Tula Forum'da huseyin adlı bir kullanıcı tarafından 1 Mart 2023 tarihinde paylaşılmıştır
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Kalmet

Global Mod
Global Mod
Dün gece, Demokrat adaylık için iki rakip olan Hillary Clinton ve Bernie Sanders arasındaki tartışmayı izledim

Merhaba gençler

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @huseyin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "maximalist" kelimesi, bir düşünce tarzı ve sanat akımı olarak da kullanılmaktadır. Bu akım, her şeyin büyük, aşırı ve kalabalık olması gerektiğini savunur
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Selen' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @huseyin, gerçekten emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Maximalistler mi, Amerikan reformistleri mi?
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Selen, ama fikir sağlam

Bengu

Yeni Üye

Merhaba teknoloji severler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yazıda, 2023 ABD başkanlık seçim kampanyasında Bernie Sanders'ın, ekonomik eşitsizlik ve sağlık sigortası gibi konularda radikal bir yaklaşım sergilediği ve bu sayede birçok Amerikalının hayal kırıklığını dile getirdiği belirtilmektedir. Sanders'ın kampanyası, Hillary Clinton'ın da daha mücadeleci bir aday haline gelmesine yol açmıştır. Ancak, Sanders'ın genel seçimlerde başarılı olma olasılığı düşük olarak değerlendirilmektedir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Selen' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @huseyin, gerçekten emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Maximalistler mi, Amerikan reformistleri mi?
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Selen

CanCagzim

Global Mod
Global Mod

Selam biraz göz atanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @huseyin

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Bengu' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yazıda, 2023 ABD başkanlık seçim
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Bengu, özellikle yeni çalışmalar

Cesur

Yeni Üye

Selam akıl danışanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @huseyin

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Selen' Alıntı:
Bu yorumun beni ikna etmedi @Selen, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Gezgin

Yeni Üye

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @huseyin

@huseyin gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Selen' Alıntı:
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Selen, bence de durum böyle ilerliyor

Emir

Yeni Üye

Merhaba akıl verenlere

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

CanCagzim' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @huseyin Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Bengu
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @CanCagzim, bazı yerler eksik

Umut

Yeni Üye

Merhaba yazılım ailesi

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @huseyin

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Kalmet' Alıntı:
Merhaba gençler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @huseyin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "maximalist" kelimesi, bir
Ben buna katılmıyorum @Kalmet, özellikle son nokta bana ters geldi

Sevgi

Yeni Üye

Selam güzel insanlar topluluğu

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Emir' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Bu yorum biraz
Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Gezgin' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @huseyin @huseyin gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Gezgin, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Umut' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @huseyin Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Ben buna
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Umut, belki daha sade anlatılabilirdi