Cornish Rex Kedisi Bakımı Ve Özellikleri

Seksenler

Yeni Üye
1 – Tarihi

Büyük Britanya’nın Cornwall civarından gelen bu kedi cinsi, 1950’lü yıllarda yerel karnavallarda ortaya çıkmıştır. Farklı bir karaktere sahip olan Cornish Rex cinsi kediler, çoğu kedi cinsi gibi bilerek değil doğal bir mutasyon sonucu ortaya çıkan kedi cinsleridir. Ve en nadir kedi cinslerinden bir tanesidir.

Cornish Rex cinsi kedilerin, ilk sahibi Nina Enissmore adlı kadın farklı bir tür beslediğini görünce bilinçli bir şekilde bu kedi cinsini üreme programına almıştır. Kısa süre içerisinde popülasyonu artan Cornish Rex cinsi kediler kısa süre içerisinde tüm Avrupa’da popüler kedi cinsleri arasına girmiştir. Bu kedi cinsinin adı bölgeye özel popülasyonu olan Rex tavşanından gelmektedir. 1964 yılında tüm kedi federasyonları tarafından farklı bir ırk olarak kabul görmeye başlamıştır.

2 – Boyutları Ve Ağırlığı
Cornish Rex cinsi kediler bakım ve ortam şartlarına bağlı olarak 2.5 – 5 Kilograma kadar değişken ağırlıklara sahiptirler.

3 – Cornish Rex Kedileri Ne Kadar Süre Yaşar?

Cornish Rex cinsi kediler bakım şartlarına ve veteriner kontrollerinin aksatılmamasına bağlı olarak 11-15 yıl kadar yaşayabilmektedirler.

4 – Karakteristik Özellikleri
Cornish Rex cinsi kediler kafaları yumurtayı anımsatan cinstendir. Gözleri normal boyutlarda oval şeklinde olup burun kısımları kaba bir dikdörtgen şeklindedir. Cornish Rex cinsi kediler oldukça sevimli ve zeki bir kedi cinsidir. Zekasıyla oyun oynamayı çok seven bu kedi cinsi özellikle zorlu ve zekasını kullanabileceği oyunlar oynamayı çok severler. Farklı ve zekaya dayalı oyuncaklar ile oynamaktan ekstra hoşlanan bu kedi ırkı ayrıca köpeklerle oynanabilen farklı oyunları da kolaylıkla öğrenip eşlik edebilir. Gözlem yeteneği de ekstra iyi olan Cornish Rex cinsi kediler ev içerisinde sahiplerinin yaptığı her şeyi kolaylıkla öğrenebilir. Kapıları, buzdolaplarını hatta televizyonu bile açabilirler. Yalnız kalmaktan hoşlanmayan bu kedi cinsi fazla yalnız kaldığında terkedildiğini düşünüp depresyona girebilirler. Atletik ve sportmen bir yapıya sahip olan Cornish Rex cinsi kediler küçük bir ırk olduğu için evde koşturması enerjisini atmasına yetecektir. Genellikle sessiz olan bu kedi cinsi yaptığı hareketlerle anlaşmayı daha çok sever.

5 – Bakımı

Cornish Rex cinsi kediler bakımı en kolay kedi cinslerinden bir tanesidir. Tüy dökme problemi pek gözükmeyen Cornish Rex cinsi kediler değişen kürk uzunluklarına bağlı olarak kolay tüy bakımı yapılabilmektedir. Haftada 1-2 defa taranması fazlasıyla yeterli olacaktır. Kısa tüylere sahip olan Cornish Rex cinsi kediler kış aylarında fazlaca üşümektedir. Bu nedenle bu cinse kıyafet giydirmek en doğru seçenek olacaktır. Gerekli aşı ve bakımlarının yapılması, kaliteli kuru mama kullanımı, kaliteli yaş mama kullanımının yanında ekstra vitamin takviyeleri kedinizin daha dinç ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.