Yaz geliyor! İşte sıradan fit görünme biçimleri

aFRo

Üye
Soğuk havaları geride bıraktık. Yaz geliyor! Mayolar, bikiniler, rengarenk kıyafetler yakında gardırobumuzda yerini alacak. Pekala bu yaz daha fit görünmek, kıyafetlerinizi cesurca üstünüzde taşımak ister misiniz? Sizin için bu yaz daha fit gözükeceğiniz formları hazırladık bile! İşte detaylar…

Beden istikrarınızı koruyun

Öncelikle size neler yemeniz gerektiğini söyleyen klişe diyet programlarından bahsetmeyeceğiz. Zira hepimizin beden yapısı, yağ istikrarı ve sıhhat durumu birbirinden farklı. Bu üslup diyet listelerinin şahsa özel hazırlanması gerekiyor. Lütfen bu mevzuda dikkatli olun ve önünüze gelen ”dengeli ve sağlıklı beslenme” ismi altındaki diyet listelerini uygulamaya çalışmayın! Birinci prosedürümüz beden istikrarınızı korumak. Nasıl mı? Öncelikle o epey sevdiğimiz bol yağlı bol tuzlu hamburgerleri patatesleri bir süre kenara bırakıp en azından yeme ölçümüzü azaltıp meyvelere ve sebzelere yük vereceğiz. Burada bir öteki değerli husus: Şeker! Günlük şeker gereksiniminizi mümkün olduğunca meyvelerden sağlayın. Beden istikrarınızı korumak için illa avokado yemenize gerek yok! C vitamini ve antioksidan açısından pek güçlü olan bir meyve olan elmayı tercih edebilirsiniz.


Hareket etmeyi unutma!

Size ağır sporlar önermeyeceğiz zira maksadımız çok zayıflamak ya da modeller üzere incecik olmak değil. Burada daha sağlıklı ve fit görünmeyi amaçlıyoruz. O yüzden gün ortasında kesinlikle ancak kesinlikle yürümelisiniz. Tahminen çarşıya tahminen markete neresi olursa olsun kıymetli olan bacaklarınızı çalıştırmanız. Hareket etmek kalori yakmanızı sağlarken bununla birlikte metabolizmanızı ve kan dolaşımınızı da hızlandıracağı için hem sıhhatinize yarar sağlayacak birebir vakitte fit gözükmenize yardımcı olacak. Yürümeyi sevmiyorsanız dans edebilirsin. Kâfi ki hareket edin.


Kendinize bakılırsa beslenme planı oluşturun

Beklenmedik durumlara karşı b planınız olsun. Örneğin bir akşam dışarıda yemek yiyecekseniz, sabah daha yağsız besinlerle beslenmenizi dengeleyin. ”Akşam aslına bakarsan yemeğe çıkacağım olan oldu bari sabah da istediğimi yiyeyim” diye asla düşünmeyin! Meyve ve yoğurt yiyerek bu dengeyi sağlayabilirsiniz.


Kararlı olun!

Kendinizi motive edecek sebepleriniz olsun ve gün içerisinde bunları sık sık kendinize hatırlatın. Emin olun bir maksat doğrultusunda yapılan işlerden her vakit daha fazlaca randıman alınır. ”Bunu yapıyorum lakin niye?” diye sorun kendinize. örneğin yanıtınız, ”Tatilde giymek istediğim beyaz elbisemin içine sığmak istiyorum” üzere epey sıradan şeyler olabilir. Pes etmek yok! Yaz geliyor ve siz bu halleri kararlı bir biçimde uygularsanız istediğiniz görünüme ulaşacaksınız. E haydi ne duruyorsunuz? Harekete geçme zamanı!