Turgay Altay: Çok anlamsız bir yenilgi yaşadık

Dogus

Aktif Üye
Spor Toto 1. Lig’in 35. haftasında Manisa FK, alanında karşılaştığı Bursaspor karşısında 3-0 mağlup oldu. Maçın akabinde Manisa FK Teknik Yöneticisi Turgay Altay, play-off için bahtlarını büsbütün tükettiklerini belirtti.

“Play-off konusunda matematiksel de talihimiz kalmadı”

Maçın akabinde açıklamalarda bulunan Manisa FK Teknik Yöneticisi Turgay Altay, “Bizim için nitekim hayli kıymetli bir maçtı. Alacağımız 3 puan, 3 puandan daha da ötesi olacaktı. Çok fazlaca düzgün başladık. Hatta birinci 15 dakikada 3-0 olabilecek, birinci yarıyı da 5-0 kazanabileceğimiz bir maçı birinci yarı 1-1 birliktelikle bitirdik. Son vuruşlarda etkisiz bir imaj sergiledik ve penaltı kaçırdık. İkinci yarıda da çabucak daha 25. 30. saniyede sıradan bir defansif yanlışla yediğimiz golle oyundan bir kesim koptuk. Sonucunda 3. gol de defansif bir yanlıştan dolayı penaltı ve 10 kişi kalmanın getirdiği durumla maçı epeyce rahat kazanabileceğimiz, oyunu domine edebileceğimiz bir maçı kaybetmenin kederinin yaşıyorum. Anlamlandıramıyorum zira bu kadar maça âlâ başlayıp oyunu domine eden, âlâ oynayan bir ekibin bir anda işlerin bilakis dönmesi kendi açımdan da sorgulanması gereken bir durum. Bugün üzgün olmakla birlikte 3 puanın da ötesinde olan bir maçı kaybederek nitekim çok anlamsız bir yenilgi yaşadık” dedi.

”Çok bedelli bir maçtı”

Play-off talihlerinin kalmadığını belirten Altay, “Bu maç play-off için epeyce pahalı bir maçtı. Eyüpspor’un da mağlup olmasıyla bizim galip gelmemiz Eyüpspor’un da Tuzlaspor deplasmanına gidecek olması, sonuçta küçük de olsa bir talihimiz vardı. Artık hiç bir talihimiz kalmadı. Artık dönemi bitirerek önümüzdeki dönemin planlamasını yapacağız. İşin de ciddiyetinin farkındayım. Bu sene elimize geçen pek hayli fırsatı play-off fırsatına tutunamadık. Bu sürecin hem idari hem saha tarafı tıpkı vakitte oyuncu tarafı var. Önümüzdeki sene için gereken her neyse, oyuncu yapılanması beraberinde oyunun gerekliliği manasında ne gerekiyorsa yapılacak. Buradaki temel sorunumuz iç alanda da deplasmanda da oyunu bir türlü sonlandıramıyoruz. Oyunu domine eden bir kadroyuz. Fakat sonlandıramıyoruz. Play-off konusunda gerçekçi olalım. Matematiksel de bahtımız kalmadı” diye konuştu.