Tiffany, efsanevi bir elmas madenindeki en son buluntulardan bazılarını satın alır.

canvade

Yeni Üye
Yaklaşık bir yıl önce, Batı Avustralya’da 2020’de kapanana kadar önde gelen pembe elmas kaynağı olan Argyle Diamond Mine’den bir temsilci, alışılmadık bir teklifle Tiffany & Company’nin baş gemologlarına başvurdu: satın alınabilen bir Koleksiyona sahip olma fırsatı Madenden çıkarılan son taşlardan biri olan elmaslar.

Tiffany yöneticilerine göre karar fazla düşünmeyi gerektirmedi.

Markanın başkanı ve CEO’su Anthony Ledru, New York’un Flatiron semtindeki parlak ofisinden “Bunu yapmak zorundaydık” dedi. “Savunduğumuz şeye mükemmel bir şekilde uyuyor.”

Birkaç ay önce tamamlanan satın alma, çeşitli tonlarda 35 elmas içeriyordu: pembe, neredeyse mor ve hatta bir elmas için özellikle sıra dışı bir renk olan kırmızı bir değerli taş. Tiffany’nin baş mücevher uzmanı Victoria Reynolds, daha önce farklı tarzlarda kesilmiş olan taşların “şu kriterlerin tümünü karşıladı: nadirlik, kıtlık ve güzellik” dedi.

Ancak taşlar küçüktür, 0,35 karat ile 1,52 karat arasında değişir ve nişan yüzüklerinde ve tek taş kolyelerde yaygın olarak kullanılan ifade büyüklüğündeki taşlardan çok daha zariftir.


Bayan Reynolds, “Bunlar şüphesiz küçük,” dedi, “ancak bunların ne kadar nadir olduğunu anlayan uzmanlar ve koleksiyoncular için inanılmaz derecede çekici.”

Kuyumcu şimdi Tiffany Koleksiyonu olarak adlandırdığı şey için ne kadar ödedi? Bay Ledru toplamı açıklamayı reddetti, ancak “önümüzdeki beş, 10 yıl içinde olacaklara kıyasla muhtemelen yeterli olmadığını” söyledi. (Bunun, Tiffany’nin 2022’deki en büyük tek satın alımı olduğunu kaydetti.)

Elmasların mücevherlerde tam olarak nasıl kullanılacağına henüz karar verilmedi, ancak Bay Ledru, hepsinin benzersiz tasarımlarda kullanılmasının muhtemel olduğunu söyledi. Bu arada, elmaslar New York’ta ve önümüzdeki ay Katar’ın başkenti Doha’da seçkin müşterilere gösterilecek.

Nihai fiyatlar kesinlikle yüksek. Los Angeles merkezli bağımsız bir gemolog ve yazar olan Renée Newman, “‘Argyle Pink Diamond’ın söylediği her şey için prim ödüyorsunuz” dedi.


“Bir elmas madeni her kapandığında ve değerli elmaslar ve çok sıra dışı elmaslar içerdiğinde,” dedi, “değer artıyor.”


Karşılaştırma için, Tiffany şimdi toplam 0,22 karatlık ve pembe altından ayarlanmış basit bir çift pırlanta tek taş saplama küpeyi 1.250 dolara sunuyor. Ve New York City merkezli bir kuyumcu olan J Fine’da, her biri 0,08 karat ağırlığındaki bir çift pembe Argyle pırlanta 28.000 dolara satılıyor.

Tiffany kendisini diğer yüksek mücevher markalarından farklı kılmak istediğinden, satın alma sadece satıştan daha fazlası, aynı zamanda genel bir resim stratejisi gibi görünüyor. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton’un kuyumcuyu 15,8 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamladığı Ocak 2021’den bu yana, Beyoncé, Jay-Z ve nadir bulunan bir Basquiat Tablosunun başrol oynadığı bir reklam kampanyası da dahil olmak üzere, bu tür birçok manşet kapma hamlesi oldu.

Bir pazar araştırma şirketi olan NPD Group’un baş perakende danışmanı Marshal Cohen, “Bu, Tiffany adını alıp, erken tarihlerinde yaptıkları gibi onu herkesten bir kez daha ayırmakla ilgili” dedi. “Bu onları, aynı veya daha yüksek bir seviyede algılanmış olsalar bile, rekabetlerinin yetişemeyeceği bir seviyeye taşıyor.”

“Onları başladıkları bir seviyeye geri kaldırıyor” dedi. “Onları köklerine geri getiriyor, bu da bu daha yüksek prestij seviyesini yaratıyor.”