Riccardo Tisci davada cinsel saldırıları suçluyor

canvade

Yeni Üye
Givecenchy ve Burberry'nin eski yaratıcı direktörü Riccardo Tisci ve en iyi işler açıldığında adı ortaya çıkmaya devam eden bir İtalyan moda tasarımcısı, bu hafta New York'ta cinsel saldırı ile suçlandı.

35 yaşındaki Patrick Cooper, davada Manhattan'daki bir gece kulübünde Bay Tisci ile görüştükten sonra Haziran ayında saldırıya uğradığını söyledi. Bay Cooper, kendisi ve Bay Tisci'nin Doğu Harlem Soul Food'daki bir restoranda başka bir tanıdık ile birlikte, 50 yaşındaki Bay Tisci'nin içeceği veya bilgisi olmadan içkisinde bir madde bıraktığı, “artık nerede olduğu bilinmeyen.

Bay Cooper, Bay Tiscis Soho dairesinde çıplak, Bay Tisci'nin yanında çıplak olduğunu ve cinsel saldırıya uğradığını söyledi.

Bay Tisci sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu iddialar kategorik olarak yanlış. Riccardo bu yanlış ve kötü niyetli suçlamaların adını ortadan kaldırmayı dört gözle bekliyor. Uygun bir prosedürle bir onay alacak.”

New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi'nde 11 sayfalık dava haberi ilk olarak Bağımsız tarafından bildirildi.

Kim Kardashian ve Naomi Campbell ile sıkı önde gelen arkadaşlıklarıyla tanınan Bay Tisci, neredeyse beş yıl sonra İngiliz lüks marka Burberry'nin yaratıcı direktörü olarak görevinden ayrıldı. Daha önce, 2005'ten 2017'ye kadar Fransız evi Givenchy'deydi. Adı yakın zamanda geçen ay Prada tarafından satın alınan Versace'deki en iyi işe bağlandı. Bunun yerine, Donatella Versace'in yerini Nisan ayında Dario Vital aldı.

Davada, Bay Cooper, Bay Tisci ile etkileşiminden sonra ertesi sabah hastaneye gittiğini ve daha sonra bir polis raporu gönderdiğini söyledi. Bay Tisci'nin saldırı, batarya, yanlış gözaltı, duygusal strese karşı kasıtlı olarak reddedilmesi ve New York'ta cinsiyet şiddeti yasasının ihlal edilmesinden kaynaklandığı davaya göre, Bay Cooper “kalıcı hale geldi ve fiziksel, psikolojik ve duygusal yaralanmaları sürdürmeye devam etti”. Bay Cooper, mahkemede belirlenmesi gereken Bay Tisci'den tazminat için başvuruyor.

“Sadece iyi bir geceye gittim,” dedi Bay Cooper The Independent ile yaptığı röportajda. “Niyetlerim asla Riccardo Tisci'nin yatağına girmemeli. İçkiyi yudumladığımı hatırlıyorum ve başka bir şey hatırlamıyorum. Bugüne kadar hala hiçbir şey hatırlamıyorum.”

Bay Cooper'ın bir avukatı hemen daha fazla yorum talebine cevap vermedi.

Moda endüstrisi, fotoğrafçılar Mario Testino ve Bruce Weber ve moda tasarımcısı Alexander Wang da dahil olmak üzere diğer dikkat çekici kişiliklerin suçlamalarıyla son yıllarda bir dizi cinsel saldırı ve sömürü skandalı tarafından sarsıldı.