Paris Operası ilk müzayedesini gerçekleştirdi

canvade

Yeni Üye
Paris Operası, 17. yüzyıldaki kuruluşundan bu yana ilk kez bir bağış toplama müzayedesi düzenledi.

Fransa’nın önde gelen opera ve bale şirketi, yaklaşık 200 milyon avroluk (215,1 milyon $) yıllık bütçesinin yarısından azını ulusal hükümetten alıyor ve pandeminin bilet satışları, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon üzerindeki devam eden etkisiyle mücadele ediyor.

Şimdi Auction For Action, Bid For Creation aracılığıyla Avrupa’nın bazı lüks evleri, koleksiyonerleri ve sanatçıları imdada yetişiyor.


Operanın hayır kurumu Friends of the Paris Opera, 23-31 Ocak tarihleri arasında yaklaşık 75 parçalık bir dijital müzayede düzenlemek için Sotheby’s ile ortaklık kurdu. En seçkin parçalar, 30 Ocak’ta Paris Opera Binası’nda, Paris’in merkezindeki 19. yüzyıldan kalma Opera tiyatrosu Palais Garnier’nin gösterişli Büyük Fuayesi’ndeki bir galada canlı olarak müzayedeye çıkarılacak.


2009 yılında kurumun Paris’teki diğer modern tiyatrosu olan Opera Bastille’de bir enstalasyon yaratan Alman sanatçı Anselm Kiefer bir tablo bağışlarken, Chanel sözde bir couture deneyimi sözü verdi ve Rolex, değeri takdir edilen bir Cosmograph Daytona saati bağışladı. 32.000 ABD dolarına.

Kuyumcular da çalışmalara katıldı. İtalyan Buccellati evi, Opera koleksiyonundan bir çift sarı altın küpe ve uyumlu bir kolye sundu; antika satıcısı Bentley & Skinner, Kraliçe Victoria ve balerin Irina Baronova ile bağlantılı gümüş bir taç bağışladı; ve Çinli tasarım firması Feng J, mor, gri ve siyah beneklerle çevrelenmiş beyaz mineden bir çift küpe ve bir bileklik tasarladı.


Chaumet, Joséphine Aigrette Impériale tarafından elmaslar ve kültür incileriyle süslenmiş bir kolye teklif etti. Fransız şirketin CEO’su Jean-Marc Mansvelt bir e-postada “Desteklediği projeler aracılığıyla Chaumet, Paris Operası ile aynı bağlılık ve sosyal sorumluluk değerlerini paylaşıyor” diye yazdı. “Bu nedenle, hem son derece Fransız olan hem de dünya çapında erişime ve üne sahip olan bu kurumun etrafında coşkuyla toplandık.”


2020’den beri operanın yönetmeni olan Alexander Neef, geçtiğimiz günlerde bir telefon görüşmesinde “topladığımız bağışlar beklentilerimi aştı ve çok olumlu bir şekilde bunaldım” dedi.

Operanın parayı, 28 yaşın altındakiler için uygun fiyatlı biletler de dahil olmak üzere eğitim programları için kullanacağını ve Paris ve çevresindeki konservatuarlarla ortaklaşa kurulacak bir gençlik orkestrasının temellerini atacağını söyledi.

Bu proje üzerine düşünen Neef, “Bu dokuz yıllık bir yolculuk, ancak operanın geleceğini güvence altına almak için şimdi başlamalıyız” dedi.