Holokost eğitim nedir ?

Kalmet

Global Mod
Global Mod
Holokost Egitimi Nedir?

Holokost egitimi, Nazi Almanyasnn Yahudi, Sinti ve Roma halklarna uyguladg kotu muameleleri ogretmek amacyla gelistirilen egitim programlardr. Holokost, Nazi Almanyas'nn gucu altnda yasayan Yahudi, Sinti ve Roma halknn katledilmesinin ve toplama kamplarnda yasayan insanlarn kotu muamelelerinin gerceklesmesinin addr. Holokost egitimi, cocuklar ve yetiskinlerin Holokostu anlamalarna yardmc olmak amacyla gelistirilmis bir programdr.

Holokost Egitiminin Amac

Holokost egitiminin ana amac, insanlarn Holokost hakknda bilgi edinmesi ve bunun sonucunda, insanlarn insan haklarna sayg duymay ve bu tur insanlk ds olaylarn asla tekrarlanmamasn saglamay ogrenmesidir. Holokost egitimi ayrca, Holokostun acsn, kotulugunu ve insanlgn sorumlulugunu anlamaya calsmak ve insanlarn bu tur insanlk ds olaylarn tekrarlanmamas icin uyarlarn ogrenmek icin de gelistirilmistir.

Holokost Egitiminin Ozellikleri

Holokost egitiminin en onemli ozelliklerinden biri, ogrencilere Holokostu anlamalarna yardmc olacak somut ve istatistiksel verileri sunmasdr. Holokost egitiminin diger ozellikleri arasnda, insanlarn Holokostu anlamalarna yardmc olacak yazl ve gorsel materyallerin kullanlmas, Holokostun cesitli siyasi veya kulturel etkilerini anlamaya calsmak ve belirli konular uzerinde tartsmalarn gelistirilmesidir.

Sonuc

Holokost egitimi, insanlarn Holokostu anlamalar ve kotulukleri onlemek icin gerekli girisimleri dikkate almalar icin gelistirilmis bir egitim programdr. Holokost egitimi, ogrencilere somut ve istatistiksel veriler sunmak, yazl ve gorsel materyaller kullanmak ve belirli konular uzerinde tartsmalar gelistirmek gibi ozellikleri sayesinde ogrencilere Holokost'u anlamalarna yardmc olmaktadr.