Genç kadınlar bu Nijerya pazarında kendilerine yer buluyor

canvade

Yeni Üye
Nijerya’nın Lagos kentindeki hareketli Yaba Pazarı’nda herkes için bir şeyler var.

Tezgahları kilometrelerce çatlak gri beton ve dövülmüş toprak boyunca uzanan satıcılardan gevezelikler yükseliyor. Taze meyve sepetleri, cep telefonu kılıflarıyla dolu el arabaları, payetli kumaş dağları ve ikinci el giysi rafları satıyorlar.

Şanslıysanız, aradığınız vintage ceketi veya dayanıklı Levi’s kot pantolonunu bulabilirsiniz. Ama asla Dencity kadar şanslı olamayacaksın: Lagos’un en havalı çocukları. Genellikle bol pantolonlar ve kısa üstler giyen bu patenciler, tasarruf etmek için her hafta pazara giderler. Sadece genç, eğlenceli ve kararlı insanların sahip olabileceği moda bilgisiyle donanmış olarak, bulabilecekleri en iyi sokak giyimini ararlar.

2020 yılında 26 yaşındaki Blessing Ewona tarafından Nijerya’da genç queer insanlar ve kadın patenciler için alan eksikliğine yanıt olarak kurulan Dencity, hayal ve tutumlu bir arada kayıyor. Pazara yaptıkları gezilerden köhne Ulusal Stadyum’daki veya Tarkwa Körfezi’ndeki sahildeki düzenli kaykay karşılaşmalarına kadar, kendi şehir haritalarını çizdiler.



Kendini evinde hissettiği bir gruba atıfta bulunarak, “Bir tane bulmaya çalıştım,” dedi ve “bırakın kendim yapayım dedim. Sadece benim için değil, benim gibi böyle bir topluluk isteyen ama bunu nasıl yapacağını bilemeyen diğer insanlar için.”