Eyüpspor’a yeni stat muştusu

Dogus

Aktif Üye
Spor Toto 1’inci Lig’de 14 hafta sonunda en yakın rakibiyle puan farkını 9’a çıkararak liderliğini sürdüren Eyüpspor’da gündem yeni stat. Kulübün uzun yıllar maçlarını oynadığı Eyüp Stadyumu’nun yenilenmesi ismine çalışmalar başladı.

10-12 BİN KİŞİLİK STAT HAZIRLIĞI

Eyüpsultan Belediye Lideri Deniz Köken, Eyüp Stadı’nın durumuyla ilgili katıldığı yayında, “Eyüpspor Muhteşem Lig ‘e çıkınca stadımızı büyüteceğiz. Eyüp Stadı’nı proje ihalesine çıkarıyoruz. Stat projesi yapmış firmalar girsin, bize teklifler getirsin. Öncelikle 10-12 bin kişilik tribün buraya nasıl sığar, bunu nazaranceğiz. Bunun projesini elde edeceğiz. sonrasındasında başta Spor Bakanlığı olmak üzere kurumların kapısını çalmaya başlayacağız. Tüm projeyi hazır hale getirecek çalışmalara başladık” halinde konuştu.

KULÜPTEN DENİZ KÖKEN’E TEŞEKKÜR MESAJI

Eyüpspor Kulübü, bunun akabinde resmi yayın organlarından, “goreve başladığı günden bu yana maddi manevi takviyesini esirgemeyen, yeni stadımız için de dayanaklarını açıklayan Eyüpsultan Belediye Lideri ve Eyüpspor Onursal Lideri Deniz Köken’e teşekkür ederiz” paylaşımında bulundu.

KULAKSIZ: VAKİT KAYBETMEDEN STAT İNŞAATINA BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Konuyla ilgili DHA’ya açıklamalar yapan Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız ise, “Geçtiğimiz aylarda stat konusunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile istişare ettik. Bu hususta gereken dayanağı vereceklerini söylemiş oldu. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de istişare ettik. Biz de bu noktada fedakarlık yapacağız. Belediye Liderimiz Deniz Köken’in de bu bahiste bize epeyce büyük takviyesi var. Liderimiz Murat Özkaya bu vizyona liderlik ederek hayli önemli mesai harcıyor. İnşallah şampiyonlukla birlikte vakit kaybetmeden stadın inşaatına başlamak istiyoruz” dedi.

“3 BÜYÜKLERDEN daha sonra EN ÇOK TARAFTARA SAHİP KULÜP EYÜPSPOR”

Üç büyüklerin akabinde İstanbul’da en hayli taraftara sahip olan kulübün Eyüpspor olduğunu söz eden Kulaksız, “Stadımızın etrafındaki mahalle insanları tutkulu bir Eyüpspor taraftarı. Son iki dönemdir tüm lig maçlarımızı kapalı gişe oynuyoruz. Biz orada çağdaş bir stat yaptığımız vakit taraftarlarımız araçlarına dahi binmeden yürüyerek stada gelip 10-12 bin kişilik bir ambiyans oluşturabilir. Bizim hayalimiz bu” formunda konuştu.

DHA