Century 21, Century 21 NYC olarak yeniden açılıyor

canvade

Yeni Üye
Century 21, Salı günü aşağı Manhattan’da Century 21 NYC olarak yeniden açıldıktan yaklaşık iki saat sonra, mağazanın ödeme sistemi çöktü.

Staten Island’dan 58 yaşındaki Denise Danny, “Asla pes etmemeleri gerektiğini gösteriyor” dedi. Bir alışveriş sepeti dolusu giysiye sahip olan Bayan Danny, büyük mağazanın ikinci katındaki bir kasada oluşan kuyrukta bekledi. “Büyük açılışın ilk gününde ortalık bu kadar kalabalık olunca, insanların Century 21’i özlediklerini bilirsiniz.”

Tasarımcı markaları indirimli fiyatlara satmasıyla tanınan perakendecinin iflas başvurusunda bulunması, tüm mağazalarını kapatması ve Abraham & Straus ve Barneys gibi diğer ünlü mağazalarla birlikte şehrin alışveriş haritasından kaybolmasının üzerinden üç yıldan kısa bir süre geçti.

O zamanlar Century 21’in dört eyalette 13 konumu vardı. Ancak bunların hiçbiri, Al Gindi ve Sonny olarak bilinen Samuel Gindi adlı iki kuzen tarafından 1961’de açılan, Finans Bölgesi’ndeki Cortlandt Caddesi’ndeki amiral gemisi konumu kadar popüler olmamıştır.


Eylül 2020’de kapandıktan sonra, amiral gemisi mağaza boş kaldı ve ardından ikinci nesil sahipler Raymond, IG, Isaac ve Eddie Gindi tarafından yönetildi ve tesiste hala uzun vadeli bir kira kontratı vardı. Century 21 NYC pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Teresa Rodriguez, 2020’nin sonlarında, Gindis’in Century 21’in fikri mülkiyetini bir iflas satışında satın aldığını ve işi sonunda yeniden canlandırma umuduyla satın aldığını söyledi.

Uzun süreli müşteriler, dört kata yayılan yeni Cortlandt Street mağazasını yedi katlı selefinden daha samimi bulabilir. Ayrıca yeni adla birlikte yeni bir logonun geldiğini de fark edeceksiniz. Mağazanın envanteri de biraz değişti ve artık Century 21 NYC gibi perakendeciler aracılığıyla satılan kullanılmış lüks ürünleri bulan ve doğrulayan bir şirket olan Two Authenticator’ın eski çantalarını içeriyor.


Salı sabahı mağaza halka açılmadan önce Belediye Başkanı Eric Adams bir konuşma yaptı ve günün ilk satın alımını yaptı: 129,99 dolara mavi bir Eton gömleği, 275 dolarlık liste fiyatının yarısından fazlası.


İlk müşteriler sabah 11:30 civarında içeri girdiğinde, tüm binanın etrafında bir sıra oluşmuştu bile. Brooklyn’den 83 yaşındaki Gina Strachan, “Bu günün gelmesini bekliyordum çünkü ben bir Century alıcısıyım ve uzun yıllardır öyleyim” dedi. (Bayan Strachan, diğer eski müşteriler gibi, mağazaya adının kısaltılmış bir versiyonuyla atıfta bulundu.)

Parfümlerin, güneş gözlüklerinin, çantaların ve diğer aksesuarların bulunduğu birinci kat hızla doldu. Alışverişçiler, Louis Vuitton, Saint Laurent ve Gucci çantalarıyla dolu kilitli vitrinlerle karşı karşıya kalan anahtarlarla donanmış satıcıların olduğu katın ortasına akın etti.

Saat 12:30’da bilet gişelerindeki kuyruklar uzamış ve yürüyen merdivenler kalabalıklaşmıştı. Erken gelenler çoktan yola çıkmışlardı ve Jamz Putra da dahil olmak üzere bazıları eli boş çıktı. Manhattan’dan 27 yaşındaki Bay Putra, kar elde etmek için yeniden satma umuduyla Balenciaga ve Vetements ürünlerini arıyordu. “Burayı özledim” diyen Putra, satacak bir şey bulamamasına rağmen geri dönmeyi planladığını da sözlerine ekledi.


O öğleden sonra saat 1:30 civarında ödeme sistemi kapandığında, karışıklık çıktı, kuyruklar daha da uzadı ve personel insanlardan sabırla beklemelerini istedi. Güvenlik güçleri mağazayı yeni müşterilere kapattı ve dışarıda yeniden sıralar oluştu. Çalışanlar boşluktan yararlanarak boş rafları yeniden doldurdu ve devrilmiş vitrinleri yeniden düzenledi.

Öğleden sonra 2:30’da kasalar tamamen çalışır durumdaydı ve müşteriler tekrar akın etmeye başladı. Ayakkabıların, çocuk kıyafetlerinin ve valizlerin bulunduğu bodrum katında bir erkek ve bir kadın, satın aldıklarını bir bavula doldurup kalabalık yürüyen merdivenlere koşarak uçağa yetişmeleri gerektiğini açıkladı.


Birinci katta, Manhattan’dan 61 yaşındaki Vladimir Dzuro, bir fotoğraf noktası olarak düzenlenmiş küçük bir kırmızı halı üzerinde poz vermek için durdu. Başka bir müşteri onun fotoğrafını çekerken, ikisi ayrı ayrı alışverişe gitmeden önce mağazanın yeniden açılması konusunda ne kadar heyecanlı oldukları hakkında hızlı bir sohbet ettiler.


Bay Dzuro, New York’ta 15 yıl geçirdikten sonra Ekim ayında Çek Cumhuriyeti’ne taşınmayı planlayan eşiyle birlikte, şehirden ayrılmadan önce Century 21’den tekrar alışveriş yapabilecekleri için mutlu olduklarını söyledi. Haziran ayında ziyarete gelen aile üyeleri olduğunu ve onları mağazaya getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Parfüm seçimini gözden geçiren Anna Evans, Century 21’e olan düşkünlüğünün sadece tekliflerden kaynaklanmadığını söyledi. Manhattan’dan 37 yaşındaki Bayan Evans, mağazanın çocukluğunun büyük bir parçası olduğunu söyledi.

“Benim için çok nostaljik” dedi. “Yıllardır açılmasını bekliyorum”

Biraz göz gezdirdikten sonra Bayan Evans, yeni mağazanın geçmişte olduğu kadar “iyi olmadığı” yönündeki izlenimini söyledi. Ama ekledi, “Daha yeni geldim, bu yüzden biraz daha zamana ihtiyacım var.”