Willy Chavarria ilk filminde cinsiyet ve zevk sınırlarını test ediyor

canvade

Yeni Üye
Willy Chavarria moda işinden, şöhret iddiasından, geç kapitalizmden ve şu anki ruh halinden bahsederken “İğrenç” dedi. Brooklyn'in Greenpoint semtinde bir perşembe sabahıydı ve tasarımcı, son yıllarda kendisini erkek olarak tanımlamayan birçok kişi tarafından satın alınan 2024 sonbahar erkek giyim koleksiyonuna son dakika son rötuşlarını yapıyordu. .

“Bu hâlâ erkek kıyafeti, hayatım” dedi.

Çok satan bir pop yıldızının, Bay Chavarria'nın Cuma günkü gösterisine ve ardından Jeans'te düzenlenen lüks akşam yemeği partisine katılmayı kabul etmeden önce yaptığı talepler iğrençtir. Sürdürülebilir, uzun vadeli bir iş kurmak için gereken finansmanı esirgeyip azınlıktaki tasarımcılara ödül veren sektör dernekleri iğrençtir. Bay Chavarria'nın deyimiyle “açıkça başarısız olan ve sarsılan” Amerika'daki yaşlanan ve giderek yabancılaşan endüstriyel seçkinler de iğrençtir.

Yaklaşık iki dakika boyunca her şey dayanılmaz derecede iğrençti. Daha sonra 56 yaşındaki karamsar Bay Chavarria'nın ruh halinde ani bir değişiklik yaşandı. “Her şeyin bittiğini düşünsem de” dedi, “hala tutkuyu hissediyorum.”

Bunu duymanın ne kadar rahatlatıcı olduğunu anlamak için Bay Chavarria'nın Amerikan modasının en yetenekli (ve son yıllarda seçkin) yeteneklerinden biri olduğunu bilmek yardımcı olur; şovlarında ve çalışma alanında, genellikle büyük plak şirketlerinde büyük ölçüde performans amaçlı ve sembolik olarak kullanılan çeşitliliği uzun süredir savunduğunu; süper şık ve şaşırtıcı derecede ticari takım elbise ve pantolonlardan oluşan son koleksiyonunun ilham kaynağının “Claude Montana'nın 80'lerdeki havası, İngiliz tüvitleri, yüksek belli pantolonlar, 1930'ların Meksika terziliği ve biraz bozkır havasının bir karışımı” olduğu görülüyor. hissediyorum.” “öyleydi.”


Kesimler genel olarak son yıllara göre daha ince çünkü Bay Chavarria'nın dediği gibi “artık herkes benim bol pantolonumu giyiyor.”

Ve tasarımcı bir film yaptı.

Queens'in Ridgewood semtindeki bir manastırda 10 gün boyunca canlı, doygun renklerle çekilen “Safe From Harm”, süperstar stilist Carlos Nazario tarafından tasarlanan ve giyilen, geleneksel 36 görünüşlü podyum sunumunun öncesinde Cuma gecesi Chavarria gösterisinin açılışını yapıyor. yaşayan modeller aracılığıyla


Meksikalı göçmen bir baba ve beyaz bir annenin oğlu olarak tarım alanlarında büyüyen Bay Chavarria, “Genel hikaye, bunun sevgiyi ve korumayı temsil ettiği ve dışarıda olmanın acısını hisseden herkesle ilgili olduğu yönünde” dedi. Kaliforniya'nın Central Valley bölgesi onun kimliğinin ve tarzının temelini oluşturuyor.

Tasarımcı, daha tuzlu bir dille şunları söyledi: “Şu anda olup bitenler konusunda bir uyumsuzluk ve üzüntü içindeyiz.” “Olanlarla ilgili şu anda bir uyumsuzluk ve üzüntü içindeyiz.” Bunu hepimiz yaşadık ve olmadı. Bunu görmezden gelmek doğru gelmiyor bana.”


Bu nedenle, senaryosuz ama fazlasıyla melodramatik olan 11 dakikalık kısa film, kadrosunda Paloma Elsesser, Hiandra Martinez, trans görünürlük aktivisti Kai-Isaiah Jamal ve İtalyan şarkıcı-söz yazarı Mahmood'un da bulunduğu süperstar mankenlerden oluşan bir kadronun yer aldığı, uygun bir öfkeli moda görevi görmelidir. bir haftalığına.

KidSuper'ın Cumartesi gecesi resmi galası veya tasarımcı Elena Velez'in savaş öncesi temasıyla ilgili tartışmalı teaser'ı gibi gösteriler dışında, New York'u önceki lider durumuna yeniden canlandırması pek olası olmayan moda koleksiyonları geçit törenine, ayık da olsa, bir başlangıç için bu bile hoş geldiniz. küresel modadaki konumu.

Bay Chavarria, “Makinenin bir parçası olmak, bir markayı sürdürmek ve beni ve ekibimi desteklemeye yetecek kadar para kazandıran bir şirket kurmak hainliktir” dedi. “Belli bir delilik seviyesi var ve pes etmek istiyorum çünkü neden hayatımı kendime bir şeyler kanıtlamaya çalışarak geçiriyorum?”

Soru retorikti ve kararlı bir yabancı tarafından kolaylıkla yanıtlanabilirdi. Sizi ötekileştirmek isteyen bir kültürle mücadele etme inancından daha iyi bir silah olabilir mi?

Bay Chavarria, “Yıkılmaz özgüven”in onu ayakta tuttuğunu söyledi. Bu ve “çok fazla kahve.”