Sırt çantam beni turist gibi mi gösteriyor?

canvade

Yeni Üye
Yıllardır beni rahatsız eden bir soru seyahat ederken sırt çantası taşıyıp taşımayacağımdır. Neredeyse onlardan nefret ediyorum ve bunun beni turist gibi göstermesinden endişeleniyorum, ama özellikle çocuklar söz konusu olduğunda kullanışlı değillerse lanet olsun onlara. Bunun normal olduğu ülkeler var mı? Değilse, başka bir çözüm var mı? – Brittany, Red Lodge, Mont.

Son zamanlarda başka bir okuyucu, bir zamanlar beyzbol şapkaları gibi spor ayakkabıların turistlere hediye olarak kabul edilip edilmediğini sordu. Bu açıkça hassas bir konu ve ‘turist’ olarak tanımlanmaktan bile neden bu kadar tedirgin olduğumuzu merak ediyorum.

Terimin, William J. Lederer ve Eugene Burdick’in 1958’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Güneydoğu Asya politikasını anlatan bir romanında ortaya attığı eski “çirkin Amerikalı” stereotipiyle ilgili bir belirsizlik var. Yıllar geçtikçe bu terim, Amerikalıların gürültücü, ısrarcı ve kültürel açıdan duyarsız olduğu düşüncesiyle eşanlamlı hale geldi. Bu klişenin ötesinde, bir turist olarak ifşa edilme korkusunun, kökleri ortaokuldan gelen daha geniş bir ait olmama korkusuyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bazı nevrozlardan asla kurtulamayız; Sadece onlarla başa çıkmayı öğreniyoruz. Bunu yapmanın yollarından biri de ortama uyum sağladığımız izlenimini vermeye çalışmaktır, ancak bu durumda ziyaretçi olmanın yanlış bir yanı yoktur.

Aslında başka bir kültürü takdir etmek ve onu kendi başınıza deneyimlemek isteyecek kadar meraklı olmak güzel bir şey. Ziyaret ettiğiniz yerin geleneklerine ve değerlerine saygı duymanız koşuluyla, bu aynı zamanda o kültürün ekonomisi için de iyidir (bazı yerler hayatta kalmak için turizme bağımlıdır).

Bu da beni sırt çantama getiriyor. Yukarıda bahsettiğimiz spor ayakkabılar ve beyzbol şapkaları gibi sırt çantaları da moda dünyasının benimsediği, belirli tarihsel çağrışımlara (okul, yürüyüş) sahip pratik aksesuarlar arasında yer alıyor.

1984 gibi erken bir tarihte Prada, Vela naylon sırt çantasıyla sahneye çıktı ve hiçbir zaman tam olarak durmayan bir trendi tetikledi. Sırt çantaları küçüldü (merhaba, “Bilgisiz”), sonra şehirlere gittiler (merhaba, hibrit işyerleri) ve şimdi 90’lar geri döndüğüne göre, bir rönesansın tadını çıkarıyorlar. Sırt çantasının bir versiyonunu sunmayan büyük bir moda veya deri ürünleri şirketini hayal etmek zor.

Özetle, sizi belirli bir ortamda öne çıkaran şey genel olarak sırt çantası değildir. Sırt çantasının türüne ve onu nasıl taşıdığınıza bağlıdır.

Bir Osprey, REI veya Patagonia numarasını üzerinize geçirin, bir su şişesini yan tarafa asın, doldurun ve yolda taşınması gerektiği gibi, bel ve göğüs kemerleri tokalı olarak giyin ve göze çarpacaksınız. bir şehrin caddesindeki neon tabela gibi – dünyanın hemen hemen her yerinde. (Ayrıca, neredeyse gittiğiniz her yerde çantanızı kontrol etmek zorunda kalacaksınız ve müzelerdeki güvenlik görevlileri, arkanızı döndüğünüzde yanlışlıkla sanat eserine çarpmamanız için sizi dehşet içinde takip edecekler.)

Bunun yerine, daha az cepli ve daha ince bir siluete sahip, kişiye özel, kentsel bir stil (örnek için Everlane’e bakın) tercih edin; böylece bir kamp gibi görünmeden bir sırt çantasının avantajlarından (omuzlar boyunca eşit ağırlık dağılımı ve taşıma kapasitesi) yararlanacaksınız. sırt çantası karikatürü. Açıklanamaz modalardan biri olan mini sırt çantasından kaçınmayı unutmayın ve ayrıca sırt çantasını omzunuza asmanın cazibesinden de kaçının; böylece bir moda kurbanı gibi görünmeyeceksiniz.

Stil sorularınızın yanıtları

Vanessa her hafta bir okuyucunun modayla ilgili sorusunu kendisine istediğiniz zaman gönderebileceğiniz Açık Konu başlığında yanıtlıyor. e-posta veya twitter. Sorular düzenlenir ve sıkıştırılır.