Sam Altman'ın başlangıç, ABD göz taraması kripto toplarını başlıyor

canvade

Yeni Üye
San Francisco'da yeterince zaman geçirin ve siberpunk geleceğine bakın ve garip şeylerin normal göründüğünü görebilirsiniz. Filo Kendi Kendini Sürüyor? Esneme. Yünlü mamutu canlandırmaya çalışan bir girişim mi? Tabii, neden olmasın. İnsanlığı silebilecek Tanrı benzeri bir yapay zekanın özeti? Hu-Mensch.

Çarşamba akşamı olduğu gibi, Marina Bölgesi'nde, bir küre olarak bilinen ve kripto para birimi ve dünya olarak adlandırılan bir şey karşılığında taranan parlak beyaz bir topa bakan aşırı kalabalık bir odada bile olabilirler.

Etkinlik, son hafızadaki en iddialı (veya en ürkütücü) teknoloji projelerinden birini geliştiren Sam Altman von Openaai tarafından kurulan San Francisco'da bir başlangıç olan World tarafından yapıldı.

Şirketin temel sahası şunlardır: İnternet, gerçekçi AI botlarını övmekle ilgilidir, bu da sosyal ağlardaki, buluşma web sitesinde, oyun platformlarında ve diğer çevrimiçi odalardaki gerçek insanlarla etkileşime girip girmediğimizi neredeyse imkansız hale getirir.

Bu sorunu çözmek için World, World Id adlı bir program oluşturdu -bunu net olduğunu düşünebilirsiniz veya internet için bir TSA ön kontrolü olarak -kullanıcıların insanlıklarını çevrimiçi olarak kontrol edebilecekleri.

Kaydolmak için kullanıcıları irisi taramasını toplayan bir topa bakar. Ardından bir akıllı telefon uygulamasındaki birkaç talimatı izleyin ve cihazınızda saklanan net bir biyometrik tanımlayıcı alın. Veri koruma işlevleri var ve şirket, kullanıcıların IRIS'in resimlerini kaydetmediğini, yalnızca size uygun sayısal bir kod olduğunu söylüyor.

Buna karşılık, kullanıcılar diğer dünya sahiplerine veya diğer para birimlerinde ticaret yapabilecekleri WorldCoin adlı bir kripto para birimi alırlar. (Çarşamba akşamından itibaren kayıt bonusu 40 $ değerinde idi.)

Etkinlikte, Bay Altman dünyayı “AGI çağına güven” olarak tanımladığı soruna bir çözüm olarak attı, yapay bir genel zeka olarak yaklaştı ve insan AI sistemleri görünür olarak ortaya çıktı, botları ayırt eden bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Altman, “İnternetin birçok AI kontrollü içeriğe sahip olacağı bir dünyada özel ve merkezi bir şey olmasını sağlamanın bir yolunu istedik.” Dedi.

Sonuçta, World'in genel müdürü Bay Altman ve Alex Blania, güçlü AI sistemlerinden insanlara evrensel bir temel gelir şeklinde gelirleri dağıtmak için Worldcoin gibi bir şeyin gerekli olduğuna inanıyorlar. Doğrulanmış kişilerin devlet tabanlı kimliklere veya geleneksel bankacılık sistemine dayanarak diğer doğrulanmış insanlarla başa çıkmalarını sağlayan bir finansal ödeme sistemine sahip insanları birleştirecek bir programı birleştirecek bir “gerçek insan ağı” oluşturmanın çeşitli yollarını tartıştılar.

“İlk fikirler çok deliydi,” dedi Altman. “Sonra doğan hakkında sadece biraz deli olan birine geldik.”

Proje, iki yıl önce uluslararası olarak başlatıldı ve kullanıcıların kripto para birimi ödülleri borsası aldığı Kenya ve Endonezya gibi gelişmekte olan ülkelerde erken çekişinin büyük bir bölümünü buldu. Şirket, Andreessen Horowitz ve Khosla Ventures gibi yatırımcılardan yaklaşık 200 milyon ABD doları topladı.

Bazı hıçkırıklar vardı. Dünya çapında biyometrik veri edinimi, destekçiler ve denetim yetkilileri tarafından gizliliğe maruz kaldı ve şirket Hong Kong ve İspanya gibi yerlerde yasaklandı veya incelendi. Projenin kripto tabanlı ödül sistemi ile ilişkili sahtekarlık ve işçilerin sömürüsü hakkında da raporlar vardı.

Ama hızla büyüyor gibi görünüyor. Blania, iki yıl önce başlamadan bu yana yaklaşık 26 milyon kişi küresel uygulamaya kayıt yaptı ve 12 milyondan fazla insan olarak kendilerini doğrulamak için ORB taramaları aldı.

Dünya başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri'nden kaldı, kısmen denetim makamlarının planlarını tamamlayacağından endişe duymadı. Ancak Trump hükümetinin kripto dostu yönergeleri bir açılış yaptı.

Çarşamba günü, dünya ABD'de başlayacağını ve yeni kullanıcıların gözlerini taradıkları ve dünyalarını koruyabilecekleri ve ABD'deki karakolları açabilecekleri San Francisco, Los Angeles ve Nashville gibi şehirlerde açıldığını açıkladı. Yıl sonuna kadar ülkede 7.500 top olması planlanıyor.

Şirket ayrıca topunun yeni bir versiyonunu olan Orb Mini – aslında bir top değil. Bunun yerine, parlak gözlü bir akıllı telefona benziyor, ancak daha büyük cihazla aynı amaca hizmet ediyor. Ve dünya, Japonya'daki Tinder kullanıcısının yakında insanlıklarını dünyalarıyla kontrol edebileceği Razer, Oyun Şirketi ve Maç Grubu, Arkadaş Uygulaması Grubu da dahil olmak üzere diğer şirketlerle ortaklıkları duyurdu.

Bir şeyin nasıl para kazanacağı ya da gizlilik bilincine sahip Amerikalıların, dünyanın bazı bölümlerinin geliştirilmesinde insanlar gibi birkaç kripto jetonu için biyometrik verilerini çevirmeye çalışıp denemeyeceği henüz belli değil.

Dünyanın her şeyin ne kadar garip ve karanlık hissedebileceğine dair temel şüpheciliğin üstesinden gelip gelemeyeceği de belli değil.

Şahsen, bot ve insanları ayrı ayrı söylemek için bir yola ihtiyacımız olduğu fikrine katılıyorum. Küresel Sabit – değişken bir kripto para birimi tarafından desteklenen ve özel bir şirket tarafından izlenen küresel bir biyometrik kayıt – ana akım kabulüne ulaşmak için “Black Mirror” bölümüne çok benzeyebilir. Ve Çarşamba günü bile, hevesle benimseyenlerle dolu bir odada, topa bakmak istemeyen birçok insanla tanıştım.

Bir teknoloji çalışanı, “Sadece kişisel verilerimden vazgeçmiyorum ve göz kürelerimin kişisel verilerine bakmıyorum.” Dedi.

Bay Altman ile küresel bağlantı da sınavı aldı. Etkinlik sırasında, bazı şüpheciler Openai'deki pozisyonu nedeniyle, bir şekilde sorunu üstlendiğine dikkat çekti-dünyanın çözmeye çalıştığı hiperkination botlarla dolu internet.

Bununla birlikte, Bay Altman'ın bağlantısının Openai ile bir araya gelirse veya AI ürünlerine herhangi bir şekilde entegre olması durumunda dünyayı hızla ölçeklendirebilmesi de mümkündür. Belki de Openai biriktirir sosyal ağ, bir gün Worldcoin'de Worldcoin, “sadece doğrulanmış kişi” modu veya OpenAIS ürünlerine katkıda bulunan kullanıcılarda ödenecektir.

(Haberler, Openai ve ortağı Microsoft'a dava açtı ve AI sistemleri ile bağlantılı olarak haber içeriğinin telif hakkı ihlal ettiğini iddia ediyor. Openaai ve Microsoft iddiaları reddetti.)

Veri koruma standartlarının dünya lehine değişmesi ve bugün garip ve karanlık hisseden şey yarın normalleştirilebilmesi de oldukça olasıdır. (Havaalanında ilk kez net bir kiosk gördüğünüzde ne kadar garip hissettiğini hatırlıyor musunuz? Biyometrik verilerinizi asla teslim edemeyeceğinize söz verdiniz, sonra nihayet teslim ve bir rahatlık maliyeti olarak kabul ettiniz mi?)

Topa adım atma sırası geldiğinde, gözlüklerimi çıkardım, dünya uygulamamı açtım ve kendime verdiğim talimatları takip ettim. (Böyle görün, böyle görünün, biraz geri adım atın.) Bir dakika boyunca mermi Ruslarının kameraları ve irisimin dokusunu yakalayın. Topun etrafında bir yüzük sarı parladı ve mutlu bir carillon bıraktı.

Birkaç dakika sonra bir World -id ve 39.22 Worldcoin Token'in sahibiydim. (Jetonlar bugünün fiyatlarında 40.77 ABD doları değerinde ve onları telefonumdan nasıl alabileceğimi öğrenir öğrenmez onları hayır amaçlarına bağışlayacağım.)

Orb taramam hızlı ve ağrısızdı, ancak gecenin geri kalanını savunmasız kaldım – sanki olası yan etkiler hakkında okumadan riskli yeni ilaca karşı klinik bir çalışmaya katılmayı kabul etmiştim. Ancak birçoğunun böyle bir endişesi yoktu.

“Ne saklıyorum?” Hannah Stocking adında bir sosyal medya etkileyicisi, küre taramasını yapmak için yola çıktığında dedi. “Kim ilgilendiriyor? Her şeyi al.”