New York City Maratonu 2023: En iyi moda görünümleri

canvade

Yeni Üye
Pazar günü sabah saat 7’ye yaklaşırken, yün battaniyeler ve vücut parıltıları giyen koşuculardan oluşan bir kalabalık, Staten Island Feribotu’ndan yorgun bir şekilde tökezleyerek indi. Battaniyeler, önlerindeki 42,2 mil boyunca onlara yardımcı olmak için moralin sıcaklığı ve ışıltısı olarak hizmet etti.

Kalabalık, ellerinde enerji jelleri ve bodega kahvesiyle, New York City Maratonu’nu koşmadan önce her yıl binlerce koşucunun bir araya geldiği Fort Wadsworth’a doğru yola çıktı.

Nike Vaporflys ve kısa şort giyen hız iblisleri, “Monsters, Inc.” giyen sıradan koşuculara karıştı. tulumlar. Bazıları kıyafetlerini siyasi açıklamalarda bulunmak için kullandı – çok sayıda bayrak vardı – ya da 27 yaşındaki yeni basılmış bir tişörtün üzerine gökkuşağı Sharpie’yle karalanmış “Bugün benim doğum günüm” gibi kişisel ifadeler kullandı. Sabahın ısınmasıyla birlikte koşucular bağış kutularına fazladan katmanlar attılar.

Film yapımcısı ve eski Olimpiyat sporcusu Alexi Pappas, bazen “çok buruşuk ve cesur” hissettirebilen bir sporda kendini ifade etmeyi görmekten memnun olduğunu söyledi. Pazısındaki Olimpiyat halkaları dövmesinin üzerinden kırmızı ve mavi kurdeleler akıyordu. “Sevinç ve başarının birbirini dışlamadığına inanıyorum” dedi.

Aşağıda başlangıç çizgisine en iyi bakışlardan bazıları yer almaktadır.

Adam Tjolle, 53; ve Simon Waterhouse, 53

Edinburg, İskoçya ve Newmarket, İngiltere

Şapkalar nereden geldi? AT: Veterinerlik okulunda birlikte okuduk ve maratona katılmak için burada buluştuk. Veteriner referansına sahip olmanın eğlenceli olacağını düşündük.

Kimin at, kimin inek olacağına nasıl karar verdiniz? SW: Ben bir at veterineriyim.

Bütün yarış boyunca onları açık tutacak mısın? AT: Evet.

SW: Örümcek Adam kıyafeti ve Buzz Lightyear kıyafetiyle yürüdüm. Yani şapka basit.

Bugün inek gibi giyinmiş en hızlı koşucu olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? AT: Umarım öyledir. Hedeflediğim rekor bu.

SW: Küçük bir alan.

Malina Roberts, 38

Brooklyn

Bana tırnaklarından bahset. Maraton koşmaya başladığımdan beri ben ve arkadaşlarımdan biri tırnak süslemeye başladık. Genellikle New York City’de dolaşıyoruz ve kaç kilometre yol kat ettiğimizi rapor ediyoruz. Tokyo Maratonuna katıldığımda tırnaklarıma Tokyo’yu boyadım. Ben de Berlin’i yaptım.

Kaç maraton tamamladınız? Bu benim yedincim olacak. Ve New York’taki dördüncüm.

Birinin maraton koşarken yaptığını gördüğünüz en tuhaf şey nedir? Daha çok ne giymedikleriyle ilgili. Ayakkabı giymeyen çok insan görüyorum. Neyle ilgili olduğunu merak ediyorum. Sanki dünyayla biraz ilişkileri var.

Stephen Zachensky, 32

Westchester, NY

Kıyafetinizi nasıl seçtiniz? Jort’lar sırf partiye hazır olduğum için.

Denimden mi yapılmışlar? Kesinlikle hayır. Kot pantolonla koşmayı düşündüm ama bu kötü çocuklarla uzlaştım.

Bununla herhangi bir eğitim çalışması yaptınız mı? HAYIR. Smokin gibi. Onları sadece büyük bir olay için getiriyorlar.

Marlinda Francisco, 43; ve Mika Shaw, 31

Tucson, Arizona ve Ogden, Utah

Bugün ne giydiğini söyle bana. MF: Yerli Kadın Koşu Takımının bir parçasıyız. Kurdele eteklerimiz kim olduğumuzu temsil ediyor. Her birimizin farklı bir rengi var. Ailelerimizi ve farklı kabilelerimizi temsil ediyoruz.

MS: Normalde daha uzundurlar ama bizim çalışmamız için onları biraz daha kısa yaptık.

Koşarken bu kolyeyi sık sık takıyor musunuz? MF: Tohono O’odham Ülkesinde koşarken deniz kabuğundan kolye takarız. Adamlarımızın denize koşup deniz kabuklarını getirdiğini hatırlatıyor bize. Kabuklar bize koşarken denizin sesini de hatırlatıyor.

Masaşi Kondo, 55

Japonya

Genellikle Pikachu gibi giyinerek mi koşarsınız? Evet. 19 yıl önce ilk kez koşuda kostüm giymiştim ve büyük alkış almıştım.

Bunu her zaman mı giyeceksin? Koşu sırasında çıkaracağım. Çocuğum olursa ona veririm.

Pikachu el kuklasıyla ne yaparsınız? Çak bir beşlik ver.

Alexi Pappas, 33

Los Angeles

Koşu kariyeriniz boyunca yarışlarda giyinme şekliniz değişti mi? Olimpiyat seviyesinde çok sıkı yarışırken bile makyajımı ve kıyafetlerimi seçme şeklim, kendi takımımda kalmanın bir yolu gibi geldi. Yüzüme ilk kez üç maraton önce New York’ta ciddi bir uyluk ameliyatından döndüğümde parıltı sürdüm. İnsanların iyi olduğumu bilmesini istedim ve eğlenmeyi hatırlamak istedim.

Bu kadar çok fiyonklu gömleği nereden buldun? Kertenkeleler için de kıyafet üreten bir markanın ürünü. Benim için bu, çok çabalayabileceğiniz ama aynı zamanda mizah anlayışınızın da olduğu ve eğlenebileceğiniz anlamına geliyor. Ve harika hissediyorum.

Mark Aaron Polger, 49

Manhattan

Maraton için neden batik seçtiniz? Bunu her gün giyiyorum. Bu bir maraton meselesi değil.

Ah! Peki batik neyle ilgili? Hayatımda pek çok kayıp yaşadım ve batik beni mutlu ediyor. Aynı şey koşmak için de geçerlidir. Çok yavaş koşsam bile koşmak tedavi edicidir.

Röportajlar netlik sağlamak amacıyla düzenlenmiş ve özetlenmiştir.