Nasıl bir insan kanserli bir çocuğa yalan söyler?

canvade

Yeni Üye
Kalabalık bir arkadaş grubunun parçasıyım. Birimizin 13 yaşında kanser hastası bir kızı var; Tedavi sırasında saçlarını kaybetti. Ondan önce onun saçından peruk yapan bir şirket buldum. Ödemek için parayı topladım ve stilist olan başka bir arkadaşıma gönderdim. Kızın saçını kesip peruk şirketine gönderdiğini söyledi. Kız, stilist arkadaşımıza birkaç kez mesaj atıp güncelleme istedi ve stilist de ona bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sonunda kızın annesi peruk şirketiyle temasa geçti: Kuaför asla saçı göndermedi. Beş aydır elindeydi! Sonunda saçını ve parayı geri verdi. Ama kız perişan! Annesi, stilistin ne yaptığını kimsenin bilmesini istemiyor; Dramayı istemiyor. Ama sanırım arkadaşlarımız onun ne kadar berbat bir insan olduğunu bilmeli. Annenin isteklerine saygı duymalı mıyım?

ARKADAŞ

Stilist arkadaşının yaramazlık yaptığını sana söylememe gerek yok. Sorumsuzluk ve sahtekarlık herkese kötü görünür ve hasta bir çocuğu etkilediğinde daha da kötü görünebilir. Elbette stilistin ne gibi zorluklarla karşılaşabileceğini bilmiyoruz. Yine de beş ay boyunca hiçbir şey yapmamaktan daha iyi bir plan bulamayacağını hayal etmek zor.

Ancak burada ana karakterin siz olmadığınızı ve stilistin de olmadığını hatırlatmam gerekebilir. Çocuğu ve annesini ilk sıraya koyun. Arkadaşı, bu olay hakkında konuşmanın kendisi için dram yaratabileceğine ve şu anda bununla başa çıkacak enerjisinin olmayabileceğine karar vermiş görünüyor. Muhtemelen kızının sağlığına değer veriyor.


Arkadaşınızın isteklerine saygı gösterin ve peruk konusunda sessiz kalın. Başka bir stilist bulmakta özgürsünüz. Ancak enerjinizi, yemek, ulaşım, çim biçme veya şu anda hayatlarını biraz daha kolaylaştırmak, ilgilenmek için ihtiyaç duydukları diğer şeyleri ödeyerek arkadaşınıza ve kızına zor bir dönemde destek olmaya odaklamanızı öneririm.

Bu onun partisi ve istersem öderim


İki arkadaşımı eşim ve ben ile birlikte onun doğum günü yemeğine bir restorana davet etmek istiyoruz. Dördümüz ara sıra dışarıda yemek yeriz ve her zaman hesabı bölüşürüz. Bu özel günün ev sahibi olarak herkesin masrafını ödemem gerektiğine inanıyorum. Kocam aynı fikirde değil. Hepimizin yiyecek parası yetiyor ama dört yemek tutkunu için içeceklerle birlikte akşam yemeği ucuz olmayacak. yapılacak doğru şey nedir?



Elli yıl önce, insanlar genellikle restoranlarda bugün olduğundan daha az sıklıkta yemek yerken, sorunuzun cevabı açıktı: Birini restorana götürürseniz faturayı ödersiniz. Bugünlerde daha geniş bir seçenek yelpazesine sahibiz, ancak hepsi davetiyelerimizi yazarken başkalarına karşı açık olmamızı gerektiriyor.

Eğer iki arkadaşımı kocamın doğum gününü bizimle birlikte bir restorana kutlamaya davet etsem, faturayı ben öderdim. Başkalarından özel etkinliğimize mali destek sağlamalarını istemekten rahatsızlık duyarım. Ancak birçok insan farklı düşünüyor ve bu onların hakkı. Dolayısıyla, arkadaşlarınızın doğum günü yemeğinin bir kısmını ödemesini istiyorsanız, onları davet ederken şunu açıkça belirtin: “Umarım faturayı her zamanki gibi bölüşebiliriz.”

Bu konuda konuşursam bağış hâlâ hayır amaçlı mı?


Yedi yıl önce emekli olduğumdan ve hayatımı büyük ölçüde kolaylaştırdığımdan beri hayır kurumlarına birçok bağışta bulundum. Geçen sene iki arkadaşıma bağışlarımın gelirimin yüzde 40'ını oluşturduğunu söyleyene kadar bundan kimseye bahsetmedim. Arkadaşlarınızı hayır kurumlarına daha cömertçe bağışta bulunmaya teşvik etmek ve sanırım imajımı iyileştirmek için para hakkında konuşma tabusunu yıkmaya ne dersiniz?


BAĞIŞÇI

Cilalamakla övünmek arasında ince bir çizgi var. Ve diğer insanların mali durumları hakkında varsayımlarda bulunurken çoğunlukla tamamen yanılıyorum. Bağış oranınızı, tıbbi masraflar veya aile sorumlulukları ile ilgili zorluklarını bilmediğiniz insanlara tanıtmak, taklitten (veya hayranlıktan) ziyade kırgınlık tohumları ekme olasılığınız daha yüksektir.

Beni yanlış anlamayın: Emekliliğe yaklaşımınıza saygı duyuyorum! Ancak bu herkes için mümkün olmayabilir ve arkadaşlarınızı suçlu hissettirmenizden nefret ederim. Kendi dinini tebliğ ederek değil, örnek olarak liderlik edin. Konuşmalar yaşam planlarına dönüştüğünde -arkadaşlarımın sıklıkla yaptığı gibi- daha basit bir yaşamı ve daha fazlasını vermenin getireceği tatmini savunmaktan çekinmeyin.

Böcek mi? Dıştan? İyi bir şirket buna nasıl izin verebilir?


Dışarıda en sevdiğimiz restoranda yemek yiyorduk ki makarnama eşek arısı uçtu. Sahibi yemeği değiştirmeyi reddetti ve yiyemediğim bir yemeğin tam ücretini benden aldı. Hijyenik değildi! Bu olay hakkında birkaç web sitesine yazdım ama korkarım ki büyük bir anlaşmayı mahvedebilirim. Öneriler?

Akşam yemeği

Eğer iyi bir anlaşmayı mahvetmekten endişeleniyorsanız, bunu internette eleştirmeyi bırakmanızı öneririm. Şok olmuş olabileceğini anlıyorum ama gönüllü olarak dışarıda oturdun. Gerçekten restoranın havayı uçan böceklerden arındırmaktan sorumlu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yaban arısının makarnanızın içine girmiş olması veya sizin bahsetmediğiniz sokma dışında herhangi bir sağlık riski oluşturması pek mümkün değil diye düşünüyorum. Devam et.


Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa SocialQ@Haber'a, Facebook'ta Philip Galanes'a veya @SocialQPhilip X'te