canvade
Yeni Üye
zamir görgü kuralları
bakımın sınırları
Her kökenden birçok sağlık çalışanının hasta bağnazlığıyla mücadele ettiğini biliyorum. Tıp mesleklerinde tükenmişliğe önemli ölçüde katkıda bulunur. Hastanın muayenehaneye sizin izin günlerinizde geldiğini varsayıyorum, ancak işvereninizin ilkeleri olması ve bir fanatikle iş yapmayı reddetmesi daha iyi olur.
Güvenliğinize değer vermeli ve hiçbir ayrımcılığa müsamaha göstermeyen bir ortamda çalıştığınızdan emin olmalısınız. Bu şartlar altında bu muayenehanede çalışmaya devam edip edemeyeceğinize karar vermelisiniz. Ve yapamazsan, başka bir iş bulmanın zamanı geldi. Bu durumla başa çıkmada hepinize en iyisini diliyorum.
ne kadar çok
O kişi olarak onaylanmak istiyorsanız, “o” seçeneğini sunmadan tercihinizi açıkça belirtmelisiniz. İdeal bir dünyada, insanlar zamirlerin her iki takımını da düzenli olarak kullanmaya özen gösterirler. Bu çok fazla bir şey istemiyor ama kişinin farklı tutumlarla karşılaştığı ve toplumsal cinsiyet kimliğine aşina olduğu iş yerinde, bunu beklemek çok fazla olabilir.
Roxane Gay’i imzala iş arkadaşı@Haber.
Evet, zamirler hakkında soru sormakta sorun yok. Sevecen ve düşünceli olduğunuzu ve cinsiyetin bir yelpazede var olduğunu kabul ettiğinizi gösterir. Kimsenin kendini nasıl sunduğuyla özdeşleştirdiğini varsayamayız. Zamirler hakkında sorular sorarken, herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırın ve her zaman akranlarınızdan tercih ettikleri şekilde bahsettiğinizden emin olun.Yeni bir meslektaşla ilk kez yalnız konuşuyorsanız, daha önce ele alınmadıysa, onlardan doğru şekilde bahsettiğinizden emin olmak için zamirleri sormanızda bir sakınca var mı?
– anonim
bakımın sınırları
İşvereninizin çözümü ideal olmaktan uzak. Ne yazık ki iş bağnazlıkla başa çıkmaya geldiğinde birkaç ideal seçenek var. Hastalar tercihlerine göre tıbbi sağlayıcıları seçebilirler. Herhangi bir yasal telafiniz olup olmadığından emin değilim, ancak tıp uzmanlarının bu konuda yorum yapmasından memnuniyet duyarım.Bir sağlık çalışanı olarak, bir hastanın homofobisi ve transfobisi ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Hastanın taburcu edilmesi bir seçenek olmadığında bu sorunu çözmek için hangi özel stratejiler kullanılabilir? Benim durumumda, bir ofisim yok, bu yüzden başka biri için çalışıyorum. İşverenim bu hastanın gelirinden vazgeçmek istemiyor, bu yüzden çözüm hastanın benim izin günlerimde gelmesi. Bunu ideal olmaktan uzak buluyorum. Ve burada hangi haklarım var?
– anonim
Her kökenden birçok sağlık çalışanının hasta bağnazlığıyla mücadele ettiğini biliyorum. Tıp mesleklerinde tükenmişliğe önemli ölçüde katkıda bulunur. Hastanın muayenehaneye sizin izin günlerinizde geldiğini varsayıyorum, ancak işvereninizin ilkeleri olması ve bir fanatikle iş yapmayı reddetmesi daha iyi olur.
Güvenliğinize değer vermeli ve hiçbir ayrımcılığa müsamaha göstermeyen bir ortamda çalıştığınızdan emin olmalısınız. Bu şartlar altında bu muayenehanede çalışmaya devam edip edemeyeceğinize karar vermelisiniz. Ve yapamazsan, başka bir iş bulmanın zamanı geldi. Bu durumla başa çıkmada hepinize en iyisini diliyorum.
ne kadar çok
Zamirlerinize saygı gösterilmesini isteyerek iş arkadaşlarınızın işini asla çok zorlaştırmazsınız. Zamirlerinizi paylaşıp “O da iyi” dediğinizde, akranlarınız sözünüze inandılar. Sizin için en uygun olanı değil, kendileri için en uygun olanı kullanırlar.Kendimi cis bir kadın olarak tanımlıyordum, ancak geçen yıl işte ikili olmayan/gender-queer olarak çıktım ve bir personel toplantısında zamirlerimin artık o/onlar ve onlar/onlar olduğunu açıkladım. Ekibe onu aramalarından hoşlandığımı söyledim ama o da iyi. Herkes evet dedi, ancak o zamandan bu yana geçen aylarda meslektaşlarımdan hiçbirinin bana atıfta bulunmak için bunları kullandığını duymadım veya okumadım ve bu beni rahatsız etmeye başladı. Keşke en azından geçici olarak benim “onlar/onlar” zamirlerimi güçlendirseler de, kendimi görüldüğümü ve tanındığımı hissettirseler.
Açıkça her zaman kullanmalarını istemeyerek meslektaşlarımın işini çok mu zorlaştırıyorum? Cinsiyet yelpazemin veya cinsiyet esnekliğimin ne kadarını kabul etmelerini makul bir şekilde isteyebilirim? Onlardan bazen onları kullanmayı bazen de kullanmayı denemelerini istemek çok mu fazla?
– anonim
O kişi olarak onaylanmak istiyorsanız, “o” seçeneğini sunmadan tercihinizi açıkça belirtmelisiniz. İdeal bir dünyada, insanlar zamirlerin her iki takımını da düzenli olarak kullanmaya özen gösterirler. Bu çok fazla bir şey istemiyor ama kişinin farklı tutumlarla karşılaştığı ve toplumsal cinsiyet kimliğine aşina olduğu iş yerinde, bunu beklemek çok fazla olabilir.
Roxane Gay’i imzala iş arkadaşı@Haber.