Arkadaşım Lagos Plajı tarafından süpürüldükten sonra dua ettim

canvade

Yeni Üye
Bir parçası olarak “İnanmak“Haberler birkaç yazardan dini veya ruhsal yaşamlarında önemli bir anı araştırmasını istedi.

En son taksitleri almak için kaydolun Gelen kutunuzda “inan”.

Kesimsiz bir gündü, kader belirtisi olmayan. Sonra, akşam yaklaştığında bir telefon aldım.

Burada Lagos, Nijerya'da bir plajda, büyük bir dalga arkadaşım Fola Francis'i süpürdü. Bulunmamıştı. Bir taksiye girdiğimde, normalde yoktu, bazen çok fazla odaklanmadan bir şey yaptım: Dua ettim.

Bir dalış hizmetinin onu arayıp arayamayacağını görmek için telaşlı çağrılar yaptığımda dua ettim. Hattaki adam bana düz bir tonda bir arama partisi göndermenin gün boyunca çok geç olduğunu söyledi. Ertesi sabah hiçbir şey yapılamaz. Çağrılarım cevap olarak köpürdü. Sözlerimi boğdum. Hiçbir şey değişmedi. Dua etmeye devam ediyorum; Birinin beni canlı bulduğunu söylemeye çağıracağını; Bu sefer dinleyiciyi seçen kişi olurdu.

Dua her zaman hayatın sıradan vahşetine karşı benim açım oldu. Pentecost'ta büyüdüm. Büyüdüğümde, her zaman dua eden annemi, Nijerya'nın Ilorin kentinde Nijerya'nın Ilorin kentinde her zaman dua eden annemle birlikte ziyaret ettim. Kolayca büküldüğünü, saçlarını kırmızı bir eşarağa sardığını ve sözlerini öldüğünü hatırlıyorum. En büyük kız kardeşim öldükten sonra bile inancını asla kaybetmedi. Bazen kelimeler çok deşifre edilmemesine rağmen, gecenin ortasında fısıldadığını duymak için uyandım. Lagos'ta yaşamaya başladığımda, kız kardeşimin ve ben bir sanıkta dua ettikleri ayda en az bir kez hatırlatma, uzun, akşam hizmetlerine gittim. Ruh ile titredik ve dillerde konuştuk.

Birkaç yıl içinde ve iki ebeveynim geçtikten kısa bir süre sonra başka kardeşleri kaybettim. İnancım her ölümle dalgalandı, ama duada teselli buldum. Kilisemden ayrıldıktan sonra bile (garip, kendim orada olduğumu hissettim), dualarımı ve benimle evrensel bir rehber olduğu belirsiz inancımı sakladım.

Şimdi hareket halindeyim. Ben giderken ya da eğitimin ortasında dua ediyorum. Sık sık diz çökmeden veya ellerimi katlamadan dua ediyorum. Tanrı ile, bazen kafamda, bazen yüksek sesle bir tür konuşma yapıyorum. Sohbet sadece bir mola gibi durduğum yerden çıkıyorum.

İyi bir şey olduğunda, Tanrı'ya minnettar olduğumu söylüyorum. Eğer bir şey umarsam, Tanrı'nın benim için ne anlama geleceğini bildiğini hatırlıyorum. Kötü bir şey olursa, sorular soruyorum.

Kaybolduktan bir gün sonra Fola Francis'in dairesine taksi aldım.

Bu yolculukta sessizce dua ettim. Yolculuk uzundu ve Lagos'un güneşi şarkı söyledi, Aralık başına kadar kırılmamış ArmattanŞehrin çölün üzerinde güneye yuvarlandıklarında soğuyabileceği Sahara vinası. Noel dekorasyonları dükkanların ve alışveriş merkezlerinin önünde asılı kaldı. Kabin trafikte iken, sokak satıcıları pencereye yakın ve benden birkaç bardak veya tekrarlanan plastik su şişelerinde paketlenmiş bazı kavrulmuş kaju fıstığı almamı istedi. Lagos hala Lagos'du; İşler benim için parçalanmıştı, ama şehir devam etti.

Gözlerimi kapattım ve başka bir sonuç hayal ettim. Dualarımı nüanslı hale getirdim ve ayrıntılı olarak kazındım. Eğer bunu gerçekleştirebilseydim, Tanrı için eşit derecede gerçek olabileceğini düşündüm.

Fola'nın dairesini tanıttım; Nijerya'da trans kadın olarak onun limanıydı. Odasını en çok anlamı olan şeylerle süslemişti. Girmem ve bir battaniyeye sarılmış kanepeye oturmasına izin vermem için dua ettim. Gülümseyecekti ve çilamız hakkında bir şaka yapardık.

Bunun yerine, arkadaşlarımızı oturma odasında buldum. Ayrıca bekleyin. Ayrıca arayın ve cevap arayın. Umutla müzakere edin.

Son gezi sırasında hala cevaplar arıyordum. Arkadaşlarım ve ben sahilde yıkadığını öğrendiğimiz vücudu tanımlama yolunda bir teknedeydik. Başka bir günde müzik sarhoş olurduk ve içecektik; Bunun yerine, çoğunlukla sakin olduk. Sadece gerekli soruları sorduk: Oraya ne zaman varırız ve beden aslında sen olduğunda ne yapacağız?

Ne olacağımızı nasıl değiştireceğimizi tartışmıyoruz. Fola Francis, büyük arkadaş grubumuz için bir tutkal olmuştu. Ve Buna rağmenGri Lagos lagününün tekneye düştüğünü izlediğimde, dua ettim – vücudun onun olmadığını ya da birinin onu sahilde yürüdüğünü ve evini canlandırdığını.

Gün mükemmeldi, gökyüzü saldırgan maviydi, güneş yüksekti, ancak ciltte hoşgörülü. Bunun plaja gitmek, bir plaj evinin balkonunda yatmak ve Atlantik'e bakmak için nasıl iyi bir gün olacağını düşündüm. Beden onun olarak doğrulandığında, ruhum sessizleşti. An hala soğuktu, hassastı. Final. Umut etmeyi bıraktım. Soru sormak için geri döndüm. Bunun neden olmasına izin verdin? “Tanrı'ya sordum.

Sonraki günlerde arkadaşlarımdan kaçındım. Kendimizi topladığımızda, sık sık çabucak gittim. Ölümü bir darbenin gücünü giydi. Isırma reddi. İsteğim cevaplanmadı. Ve bu sıkıştı. Dua bana yardım edeceğine her zaman güvenmiştim.

Yine de, annem gibi, bu korkunç Aralık ayının geri kalanı için dua ettim. Küçük şeyler istedim; Kalbimin artık acı verici olamaması için uyanacağım; Ve arkadaşlarım ve ben Noel'den geleceğiz. Biraz barış ya da en azından onu aramak için güç bulurum.

Tanrı'dan asla kendime teselli vermesini istemedim. Şimdi buna ihtiyacım olmadığı açık. Bu istek zaten dua eylemi tarafından verilmişti.

Nelson CJ, şu anda Lagos'ta yaşayan ve keder hakkında bir roman üzerinde çalışan bir yazar ve kültürel küratör.