46 yıl önce tanıştıktan ve sonunda düğümü bağladıktan sonra

canvade

Yeni Üye
Jennifer Anne Carpenter ilk kez Rodney William Page ile tanıştığında, “yüzünü yeniden düzenlediğini” hatırladı.

Nisan 1979'du ve iki sekizinci sınıf öğrencisi Clearwater, Florida'daki otobüs durağında bekliyordu ve bir arkadaşım Bayan Welch'in küçük kardeşini planladı. Bay Page onu zorlamaya hazır olduğunda, arkadaş ellerini ve dizlerini çocuğun arkasına tırmandı. Sonra koruyucu abla şiddet ile katıldı.

“Fiziksel refahımdan korkum için kendimi ondan uzak tutmak için zihinsel bir not yaptım,” dedi Bay Page.

Önümüzdeki dört yıl boyunca okulda kendilerini gördüklerinde iletişim yoktu. Bayan Welch, insanlara Bay Page'dan hoşlanmadığını söyledi, ancak “Tamam tip” olduğunu söylemeyi kabul eden bir arkadaştan sonra Bayan Welch bir merak geliştirdi. “Sevimli olduğunu düşündüm ve başka bir arkadaştan onu akşam geç bir partiye davet etmesini istedim” dedi.

Eylül 1983'te Bay Page, bir erkek konserinde bir erkek konserine katıldıktan sonra partiye geldi. “Nasıl büyüdüğünü ve iyi göründüğünden” etkilendiğini söyledi.

Bayan Welch cesur hissetti ve ona yaklaştı. “Rodney'in büyük bir mizah anlayışı olduğunu öğrenmekten heyecan duydum” dedi.

“Jennifer'ın beni hiç sevdiğinden şok oldum,” dedi Bay Page.

Girişe gittiler ve onunla eve gitmeden önce öptüler. Ertesi hafta sonu “Big Chill” ye gittiler, patlamış mısır yedi ve güldüler. “Eve geldik,” dedi Bayan Welch.

Geçen yıl liseyi randevu aldınız. Bay Page beyzbol oynadığında, Bayan Welch oyunlarına katıldı. Birlikte Homecoming'i ve kıdemli baloyu ziyaret ettiler. Hatta mor elbisesine uyan mor bir cummerbund giydi.

Ama zamanlama kötüydü. Mezun olduktan sonra ayrıldılar ve her biri Florida'daki başka bir şehirde üniversiteyi ziyaret ettiler. “Düşmanlık yoktu,” dedi Bayan Welch. “Hayatımızla önümüzde iki gençtik.”

Şimdi her ikisi de 59, arkadaş kaldı ve 10 yıllık lise toplantılarıyla konuştu. “Hala beni güldürdü,” dedi.

Bayan Welch, Wooster, Ohio'da doğdu ve St. Petersburg ve Clearwater'daki Bay Page gibi büyüdü. Babasının gittiği Ohio Northern Üniversitesi'ne taşınmadan önce Florida Üniversitesi'ni ziyaret etti. O zamandan beri Eczacılıkta Eczacılık lisans derecesi tamamladı ve Dayton, Ohio'daki Miami Valley Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde klinik eczacı olarak çalıştı. Evlilikten boşanma ile sonuçlanan iki çocuğu var.

Iowa City'de doğan Bay Page, Florida Eyalet Üniversitesi'ni İngilizce lisans derecesi ile tamamladı. St.Petersburg Times'ın emekli bir spor muhabiridir ve şimdi St.Petersburg Ülke Kulübü'nün golf sahasında. Önceki evliliğinden iki çocuğu var. Karısı Ağustos 2021'de kanserden öldü.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

“Jen'i çeşitli ilaçlarla ilgili tavsiye için aradım,” dedi Page karısıyla ilgilendiği aylar.

Karısının ölümünden birkaç ay sonra Bay Page, Bayan Welch'e 55 yaşında olmanın ve ilk verilere gitmenin nasıl bir şey olduğunu sordu. “Bilmiyordum çünkü tanıştığım her adam çocuklarımı ikinci sırada istediğinde bizimle tanışmayı bıraktım.”

Aralık 2021'de, Bay Page Bayan Welch, Ohio, Columbus'taki bir James Taylor konseri sorduğunda, Dayton'dan Dayton'daki evinden yaklaşık bir saat, evet demek için 48 saat bekledi. “Dostluğumuzu mahvetmek istemedim,” dedi.

Bay Page, Cuma akşamı Bayan Welch'in evindeki bir konuk odasında kaldı. Cumartesi sabahı, geceyi bir otelde geçirdikleri Columbus'taki konsere gitmeden önce Dayton'dan tarihi 2. sokak pazarında krepten keyif aldılar. Pazar günü Noel ışıklarını görmek için Dayton'daki Carillon Tarih Parkı'ndan geçtiler.

“100. tarihimiz daha fazla görünüyordu,” dedi Bay Page. “Benim için başka kimsenin olmadığını biliyordum.”

Bayan Welch kabul etti. “Bütün hafta sonu sonsuza dek güldüm,” dedi.

Uzun vadeli konuşmaların her sabah saat 9: 30'da solucan oyununla konuşarak ve ayda bir kez ziyaret ederek bir engel olmadığından emin oldular. Ancak Bay Page tekrar evlenip evlenmeyeceğini sorduğunda hayır dedi.

“Hafta sonları sonra onunla ne kadar harcadığımı fark ettiğimde ve hayatının geri kalanında birisi olmak istemediğini anladığımda, iki yıl alıp almayacağımıza karar verdim.”

11 Aralık 2023'te Bayan Welch, Bay Page girdiğinde ve artık arkadaşı olmak istemediğini açıkladığında evinin aile odasında telefonunda oturuyordu. Dik olduğunu ve dizine düştüğünde gergin bir şekilde konuşmaya başladığını söyledi. “Benim nişanlım olmanı istiyorum.”

Şaşırmış ve heyecanlı, dedi.

19 Nisan'da, gelinin çocukluk bobini olan St. Petersburg plajında çığır açan Don Cesar Hotel'in bir avlusunda 73 konukla evlendiler. Ayrılmasına kadar 46 yıl olan geleneksel tören, gelinin kız arkadaşı Shawn Marie Frye tarafından Evrensel Yaşam Kilisesi tarafından kutsanmış olan Shawn Marie Frye tarafından hizmet edildi.

Damat Mayıs ayında Dayton'a taşındığında, çift ilk kez birlikte yaşayacak. Her ikisi de tutum için hazırlandı. “Ben düzgün, o değil,” dedi. “Hiçbir şeyi onaramıyor, yemek yapmıyorum. Ama işe yarayacağız. Bunca yıldan sonra mutlu, önemli ve güvenli hissediyorum.”

Bay Page kabul etti. “Benden daha akıllı, herkes için nazik, düşündüğünden çok daha komik” dedi. “Ve onun gülüşü bulaşıcı.”